Odgovor na izjavo podjetja Termit o vplivu Društva Ljudska iniciativa Moravče na kriminalistično preiskavo

Kazenska ovadba kriminalistov zoper odgovorne osebe v podjetju Termit iz Moravč je le vrh ledene gore nezakonitega ravnanja z odpadki v RS. Primer Termit je razkril vrsto nepravilnosti, ki se že vrsto let dogajajo na področju ravnanja z industrijskimi odpadki. Podjetje v svoji zadnji izjavi navaja, da Društvo Ljudska iniciativa Moravče (LIM) poseduje dokumente in LIM to potrjuje in dodaja, tudi dokumente, ki kažejo na  vpletenosti bivšega visokega predstavnika Vlade RS v predelavo odpadkov v Moravčah (izdelava pravnih mnenj). Predstavniki umazanega kapitala se zdaj posledično na vse pretege trudijo diskreditirati enega od vidnih članov našega društva.  

Državno odvetništvo je v dokumentu št. M3-A21-149/2019-8, 15. 1. 2020, jasno zapisalo, da ravnanje Zavoda za gradbeništvo, ki podjetju Termit ureja potrebno dokumentacijo za potrebe predelave odpadkov, ni v skladu niti z evropsko niti slovensko zakonodajo in je zato nezakonito, kar še dodatno potrjuje naše sume.

V Društvu LIM smo prepričani, da bo sodni pregon vpletenih v predelavo odpadkov v podjetju Termit razgalil širše politično-gospodarske sprege v trgovini z odpadki v naši državi in njeni soseščini, zaradi česar javno pozivamo organe pregona, da se obrnejo na nas za posredovanje vseh dokumentov, ki smo jih pridobili in so povezani s predelavo odpadkov v Moravški dolini.

Ob tem izjavljam, da v  dosedanjem postopku kriminalistične preiskave naš član mag. Matjaž Marolt ni imel niti najmanjšega vpliva, niti ni imel možnosti vplivati na potek kriminalistične preiskave. Vsakomur, ki vsaj malo pozna predkazenski postopek preiskave, je jasno, da preiskavo usmerja in vodi državno tožilstvo, s katerim pa mag. Matjaž Marolt ali kateri drug član našega društva ni imel nobenega stika.

Moravče, 28. 7. 2020

Dr. Jurij Kočar, predstavnik Društva LIM

 

Komentarji uporabnikov
Tagi