Dragi Domžalec

Prišel je čas, da se nehaš skrivati ter se pokažeš spletu in svetu. Čestitam! Komaj sem čakala ta dan. Prav je, da te vidijo, berejo, se s tabo zabavajo. Ne le prebivalci Domžal in okolice, tudi drugi.

Jaz spadam med slednje. Med tiste, ki Domžale in njeno okolico doživljamo iz daljave. Ampak s tvojo pomočjo je vse tako živo, tako pristno. Ko berem o prireditvah in gledam fotografije, imam občutek, kot da sem tam, sredi dogajanja. Zabavam se, veliko novega izvem, spoznavam ljudi, ki jih ujameš v objektiv ali njihove besede povzameš v prispevku.

S tabo spoznavam bogato zgodovino in tradicijo Domžal. Vidim, kaj radi počnejo mladi in kaj vse je na voljo za starejše. Spremljam koledar dogodkov in ugotavljam, da tvojim sokrajanom nikoli ne bi smelo biti dolgčas. In tako dejavni ste na vseh podorčjih – s športom skrbite za zdravje, s kulturnimi in društvenimi dejavnostmi za duhovno bogastvo. Ne pozabite niti na tiste, ki so jih pozabili drugi in ki potrebujejo pomoč. Okolico imate skrbno urejeno, kar naravnim lepotam daje še dodaten čar.

Uživala sem, ko si me s prispevkom o Homcu odpeljal na izlet. Kako je lahko tako majhen košček tega planeta tako naravno in zgodovinsko bogat? In vse to si spretno prepletel v prispevek, ki bo odslej obogatil marsikateri sprehod, izlet po poteh, ki jih opisuješ. In za konec še nasvet za izvrstno domače kosilo – popoln izlet se ne bi mogel končati bolje.

Domžalec dragi, všeč si mi bil že ko sem te prvič videla. Navdušila me je najprej sama ideja. Vendar ko sem videla še njeno izvedbo, sem bila popolnoma očarana. Nad estetsko dovršenostjo, nad vsebinsko pestrostjo. Tukaj je res vse – za vse. Na enem mestu. In kar je pri vsem tem še najbolj pomembno – tega je iz ure v uro več.

Opazila pa sem še nekaj, kar me je naravnost prevzelo. Vse, kar zabeležiš, zapišeš, pofotografiraš, dragi Domžalec, je narejeno s srcem. Ne le, da se to vidi že na prvi pogled. To se tudi – čuti.

Hvala, Domžalec, da mi predstavljaš svoj najljubši kotiček pod soncem na tako prijeten način. Tvoje Domžale so tako postale tudi moje Domžale in prepričana sem, da s takšnimi občutki nisem edina. Iz dneva v dan nas je več.

Srečno!

Tvoja zvesta obiskovalka.


 

Komentarji uporabnikov