Kljub porazu odlična predstava domžalske Jasmin Sport Ledita

Uvod v osmo kolo državnega prvenstva 1. SKL je postregel z derbijem med domačo Jasmin Sport Ledito in Ježico, ki so ga z rezultatom dobile gostje.

Naše košarkarice Jasmin Sport Ledita so pred številno domžalsko publiko odlično začele derbi proti Ježičankam in po uvodnih desetih minutah vodile s petimi točkami razlike. Drugih dvajset minut je pripadlo gostjam, ki so si v zadnjih štirih minutah prvega polčasa pred nadaljevanjem priigrale deset točk prednosti. Kljub dobremu odporu skozi celo tekmo in nekaj odličnih potez naših igralk, smo na koncu le morali priznati premoč ekipi Ježica iz Ljubljane.

Lahko povemo, da smo pričakovali težko tekmo, saj nam v ekipi manjkajo štiri igralke, ki so ključnega pomena v sami sestavi ekipe, tako karakterno kot tudi igralsko. Kljub temu smo s tekmo lahko več kot zadovoljni. Odlično so se pod koši znašle mlade igralke, nudile več kot pričakovan odpor ter veliko mero poguma pri odločitvah v fazi napada, kar je za velik napredek v njihovem igralskem razvoju.

“V domači dvorani Srednje šole Domžale smo pred polnimi tribunami v čudovitem vzdušju odigrali zelo dobro tekmo. Kljub nepopolni zasedbi smo pokazali dober odpor in tudi mlajše igralke so v težki tekmi pokazale pravi karakter. Čestitke nasprotnicam za zmago, našim igralkam pa za pristop, energijo, voljo, željo in noro podporo s klopi. Zahvala tudi vsem obiskovalcem za športno navijanje in sosedom Košarkarjem Helios Suns za obisk in podporo s tribun,” je po tekmi dejala predsednica ŽKD Ledita Elvira Rošić Ključanin.

Trener ekipe Jasmin Sport Ledita Alen Ploj je po tekmi povedal: “Kljub porazu sem zelo zadovoljen z odigrano tekmo. Nismo nastopili v polni postavi, manjkajo nam kar štiri igralke iz prve peterke, vendar so punce, ki so odigrale tekmo, resnično pustile srce na igrišču in se držale dogovorov iz garderobe. Čestitke puncam za odigrano tekmo, navijačem za super vzdušje ter nasprotnicam za zmago.”

Kmalu nas že čakajo nove tekme v upanju,da se nam vse odsotne igralke kmalu priključijo.

1. SKL za ženske, 8. kolo, petek, 8. november, ob 20:00

JASMIN SPORT LEDITA : JEŽICA 60:77 (17:12, 11:26, 14:18, 18:21)

Žibert 15 (6 skokov, 8 podaj), Pamić in Kozina Bubnič 14

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita

Komentarji uporabnikov
Tagi