Jutranji sprehod se je za občanko spremenil v nočno moro, saj je padla v Račo

Današnji jutranji sprehod starejše občanke ob rekreacijski osi pod Šumberkom v Domžalah, bi se lahko končal tragično. Domnevna slabost naj bi bila vzrok, da je občanka padla v potok Rača in sicer na izlivu v reko Kamniško Bistrico, ob tem pa se je še huje poškodovala. Prisebnost občana, ki je hitro reagiral, pomagal občanki ter na pomoč poklical gasilce in policiste, da se je zgodba srečno končala.

Ob 6.52 uri je bil Regijski center za obveščanje seznanjen, da se v potoku Rača na izlivu v reko Kamniško Bistrico v Podrečju nahaja oseba. Na kraj so napotili poklicne gasilce CPV Domžale, policiste PP Domžale in reševalce NMP Domžale. Kmalu po prihodu na kraj nesreče pa so na pomoč poklicali še gasilce PGD Domžale-mesto, ki so se tja napotili s čolnom.

Vodja izmene CPV Domžale, Bogdan Potočnik, nam je povedal, da je bilo reševanje zaradi strmega brega zelo oteženo. Povedal je tudi, da je poškodovano občanko v potoku opazil mimoidoči občan, ki je takoj poklical na pomoč in se v vodo napotil tudi sam ter ji pomagal. Potočnik je še povedal, da sta pri reševanju pomagala tudi policista PP Domžale. Za nesebično pomoč se jima lepo zahvaljuje. Prav tako se zahvaljuje občanu ter ostalim gasilcem.

Poškodovano osebo so reševalci NMP Domžale odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar: Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov