Jon Gorenc Stankovič dokončno zapustil Domžale

Jon Gorenc Stankovič dokončno zapušča Nogometni klub Domžale. Otrok rumenih je bil zadnji dve leti posojen v nemško Borussio iz Dortmunda, ki je v prejšnjem tednu izkoristila možnost dokončnega odkupa. 20-letni branilec je tako postal polnopravni član nemškega velikana, ki je 190 centimetrov visokega nogometaša v soboto že prodal angleškemu drugoligašu Huddersfieldu. Slednji je z mladim slovenskim reprezentantom, ki je bil enkrat vpoklican tudi v člansko izbrano vrsto, podpisal štiriletno pogodbo.

Nogometni klub Domžale je že ob sklenitvi pogodbe o posoji dodobra zavaroval svoje interese, zato so dvakratni slovenski prvaki s sklenjenim poslom zadovoljni: ''Zelo smo veseli, da se je naša odločitev izpred dveh let izkazala za pravo. Jonu smo omogočili najboljše pogoje za razvoj, kar potrjuje vpoklic v člansko reprezentanco in številne odlične tekme v mladi izbrani vrsti. Sedaj je dobil priložnost, da se preseli v klub, kjer bo lahko redno igral na najvišji ravni, na kar smo lahko vsi v Nogometnem klubu Domžale zelo ponosni,'' je o prestopu enega najboljših nogometašev svoje generacije dejal športni direktor Matej Oražem, ki je nekaj več povedal tudi o finančnem delu prestopa: ''Zelo smo zadovoljni s prejeto odškodnino, obenem pa bomo zaradi prestopa v Anglijo deležni tudi deleža izkupička Borussie ob prestopu ter nekaj odstotkov iz naslova solidarnostnih nadomestil klubom, ki vzgajajo igralce.''

Jon Gorenc Stankovič je večino svoje nogometne poti prehodil ob Kamniški Bistrici. V mlajših selekcijah je v rumenem dresu osvojil naslov državnega prvaka v selekcijah do 13, 15, 17 in 19 let. Prvo uradno tekmo v članskem moštvu je pri dobrih 17 letih odigral 8. maja 2013 na koprski Bonifiki, kmalu zatem pa mu je bila dodeljena tudi vloga kapetana. V Prvi ligi Telekom Slovenije je zbral 18 nastopov, enega je dodal v pokalnem tekmovanju, še dva pa v kvalifikacijah za evropsko ligo proti romunski Astri. Prvega julija 2014 je odšel na triletno posojo v Dortmund, kjer je igral za drugo ekipo kluba, ki jo je večji del vodil sedanji trener Huddersfielda David Wagner. Gorenc Stankovič je v zadnjem letu večinoma treniral s prvim moštvom, dvakrat pa je bil tudi v vlogi rezervista črnorumenih v sloviti nemški Bundesligi. 

Nogometni klub Domžale želi svojemu otroku uspešno nadaljevanje nogometne poti.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Komentarji uporabnikov