Jesenovanje Čete homške mularije

Ta vikend se je naša četa odpravila na težko pričakovano jesenovanje. Zbrali smo se že v petek popoldne, ko nas je avtobus opeljal do Moravč. Iz Soteske smo se peš podali na Sveti Mohor, kjer nas je čakal prenovljeni Dom duhovnih vaj. Tam sta nas pričakala veliki vitez Don Kihot iz Manče in njegov oproda Sančo Pansa, ki sta nas popeljala par sto let nazaj v čas viteštva. Večer smo zaključili z zabavnim večerom, ki je bil posvečen predvsem novincem v naši četi.

V soboto dopoldne smo imeli veliko igro, v kateri smo iskali zapornike, ki so zjutraj pobegnili Don Kihotu. S svojim znanjem in veščinami smo uspešno prišli do zemljevida, ki nas je popeljal do ubežnikov. Popoldne smo preživeli bolj umirjeno in ustvarjalno, saj smo imeli delavnice. Izdelovali smo makrameje (obeske iz vrvi za na rutke), izdelke iz recikliranih materialov, rožice iz papirnatih servetkov, šparovčke in se učili sporazumevanja na daljavo. Po zabavnem večeru, ki so ga uspešno pripravili vodniki smo se odpravili spat. A ne za prav dolgo. Piskan je bil alarm, da smo slovesno podpisali Pravilnik Čete homške mularije.

V nedeljo dopoldan nas je obiskal naš duhovni asistent, homški župnik, ki je za nas daroval sveto mašo. Pri sveti maši je župnik poudaril, da naj tako kot Don Kihot, tudi mi postanemo vitezi za ljudi in pomagamo bližnjim in drugim, ko se bodo znašli v stiski. Po kosilu smo pridno in hitro pospravili hišo, tako da smo lahko čas posvetili še igri in zabavi. Nato smo se poslovili in šli peš v dolino, kjer smo počakali na avtobus, ki nas je popeljal domov.

Avtor: Erika Suban; Foto: Erika Suban
Komentarji uporabnikov