Izjemen teden za domžalsko teniško igralko Pio Lovrič na profesionalnem ITF turnirju v Tabarki

Včeraj smo na našem portalu poročali, da se je 17-letni domžalski teniški igralki Pii Lovrič na njenem drugem profesionalnem turnirju ITF, ki je ta teden potekal v tunizijski Tabarki, uspelo uvrstiti v finale med posameznicami, na katerem pa je danes po izjemni dve uri trajajoči borbi žal morala premoč priznati 26-letni Bolgarki Julii Stamatovi. Pii se je pred tem na turnirju uspelo uvrstiti v finale tudi med dvojicami, v katerem sta s soigralko Italijanko Saro Ziodato naslov za las zgrešili. Kljub temu, da je Pia v obeh konkurencah ostala brez naslova, pa je osvojeno 2. mesto med posameznicami in med dvojicami več kot odličen uspeh in dobra popotnica za naprej.

Za Domžalčanko Pio Lovrič je izjemen teden, saj je po uspešni mladinski sezoni ta teden nastopila na svojem šele drugem profesionalnem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v tunizijski Tabarki. Nastop v glavnem žrebu ji je pripadel kot članici elitne stoterice mladink, med katerimi se nahaja na 56. mestu.

Tako med posameznicami, kot med dvojicami se je Pia uvrstila v finale, a tokrat žal v obeh konkurencah ostala brez naslova. V finalu je igrala s 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 825. mesto. Stamatova je bila boljša s 6-4 6-3, je pa to šele njen drugi naslov na turnirjih ITF. Prvega je osvojila leta 2015.

Lovričeva je na uvodnih osmih tekmah v članski konkurenci dosegla šest zmag in doživela dva poraza, ob tokratnem finalu v Tabarki je bila še četrtfinalistka v češkem Olomoucu. V konkurenci dvojic se je na obeh turnirjih uvrstila v finale. Tokrat je igrala za Italijanko Saro Ziodato, naslov pa sta za las zgrešili, saj sta finalni obračun dvojic izgubili z rezultatom 6-2 2-6 9-11.

Klub finalnima porazoma je lahko Lovričeva s prvimi dosežki na profesionalnih turnirjih več kot zadovoljna, saj predstavljajo odlično popotnico za naprej in dokazujejo, da je že konkurenčna profesionalnim teniškim igralkam v članski konkurenci. Za naš portal je po finalnem nastopu Pia povedala, da je s turnirjem izredno zadovoljna: “V finalu sem želela zmagati. Imela sem tudi priložnosti, ki jih nisem izkoristila. Glede na šele svoj drugi profesionalni turnir je to super uspeh.” Njen trener Igor Ogrinc pa nam je dejal, da je Pia med turnirjem pokazala, da je igralka, ki se ne preda do konca: “Uspeh je dober pokazatelj, da smo na pravi poti in da bodo prišle tudi končne zmage.”

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Igor Ogrinc

 

Komentarji uporabnikov
Tagi