Hladne vinske kleti za vroče dni

Zgodbe vinarjev o zgodovini njihovih kleti in o poti od trt do žlahtnega vina imajo prav poseben čar. Okoli vina se prepletajo številne zgodbe in doživetja, ki izražajo slovensko vinogradniško kulturo, sodobne trende in večkrat tudi inovativnost pri močni želji po tem, da vino naredijo še bolj žlahtnih in nenavadnih okusov.

Ker je vinarstvo v Sloveniji močno povezano z zgodovino in pri naših prednikih pušča velik pečat, smo tudi mi v darilnih paketih SelectBox zbrali nekaj najboljših vinarjev in vinskih kleti ter predstavili njihove zanimive zgodbe. V paketu boste prejeli odlično vinsko degustacijo in narezek, poleg tega pa boste imeli priložnost spoznati ljudi, ki z ljubeznijo vzgajajo trte, kar vam bodo tudi z veseljem povedali. Spoznajte zgodovino slovenskih vin, misterioznost vinskih kleti in degustacijskih prostorov, spoznajte kulturo pitja vina in okušajte božanska vina s svojo najljubšo osebo. Prepričani smo, da bo to vsekakor nepozaben dan!

Vinska klet Zlati grič

Vinorodna tla Štajerske, natančneje Slovenskih Konjic, so ustvarila rubinastordečo modro frankinjo iz Vinske kleti Zlati grič. Njen bogat okus je zahteval večmesečno zorenje v hrastovem sodu. Ta ”plemkinja” je zrasla v vinogradih nekdanjih Konjiških gospodov. Poleg nje se današnji gospodar posestva Zlati grič pohvali z edinstvenim Konjičanom, ki je sicer zvrst štirih sort belih vin. Nad njim so bile navdušene predvsem dame, saj je zaradi svoje sadne note prijetno piten. Med drugimi vini pa kraljujeta beli renski in laški rizling. Vsekakor odlično darilo za vse vinokusce. Več o vinski kleti si preberite TUKAJ. Ponudba se nahaja v darilnih paketih SelectBox.

Vinska klet Zlati grič.

P&F Jeruzalem Ormož

Iz po vinu vsem znanega Jeruzalema, nekje pri vratu slovenske kokoši, je nastal traminec največjega slovenskega vinarja P&F Jeruzalem. Zidanica, kjer vam bodo postregli vrhunska vina, je zgrajena okrog kapelice in je skupaj s staro vinsko kletjo zavidljivega baročnega videza iz prve polovice 18. stoletja. Več kot 300 let stara zgradba, ki je nekoč služila kot kmetija za predelavo grozdja in vina, danes na stežaj odpira svoja vrata. Vina, ki jih boste okusili so sveža, sadna in poživljujoča. Za nameček pa vam bodo postregli tudi z vrhunsko penino. Še razmišljate, kaj bi podarili svoji dragi, ki obožuje dobra vina? Več o ponudbi iz darilnih paketov SelectBox pa izveste TUKAJ.

P&F Jeruzalem Ormož.

Klet Rodica Truške

Z drugega konca Slovenije, z obronkov Dragonje, pa vas k pokušanju privablja vrhunsko ekološko pridelano vino iz Kleti Rodica Truške. Gre za eno največjih ekoloških vinogradniških kmetij v Sloveniji. Gostje lahko na 650 kvadratnih metrih preizkušajo vrhunska vina v novi, sodobni vinski kleti z degustacijskim prostorom. Klet je zgrajena iz tradicionalnih materialov, ki so se uporabljali v Istri. Ima podobo istrskega dvorišča, s katerega se odpira prelep pogled na valovito pokrajino zgornjega toka reke Dragonje. Podarite svoji najdražji osebi darilni paket SelectBox in jo popeljite v svet vinarstva ter okušanje avtohtonih sort refoška in malvazije, rumenega muškata, merlota, caberneta, sauvignona, syraha, sivega pinota in mnogih drugih! Več o kleti najdete TUKAJ.

Klet Rodica Truške.

Posestvo Ferjančič

Iz večno vetrovne Vipavske doline, kjer morajo biti trte še posebej trmaste, da kljubujejo naravi, so svoja vina pripeljali Ferjančičevi. Radovedneže so poučili o njihovi avtohtoni vrsti belega suhega vina. Zelén že z imenom pove, da je njegova barva bolj svetlo zelenkasta kot rumena. Po vinogradnikovi hčeri Sanji pa je dobilo ime njihovo sladko zlatorumeno vino, ki je zelo aromatično. Struktura Ferjančičevih vin je krepka, polna, elegantna in mineralno bogata. Negujejo in zorijo jih v lesenih sodih ter stekleničijo pod temno etiketo. S temno etiketo se bohotijo številna vrhunska vina, kot so Merlot, Sania ter Chardonnay in Sauvignon. Z darilnim paketom SelectBox, ker najdete tudi vinsko degustacijo podarite svoji najljubši osebi vpogled v ljubezen do vina. Več o posestvu Ferjančič pa si preberite TUKAJ.

Posestvo Ferjančič.

Vinska klet Marof

Marof je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti in ljubezni. Zgodba o iskreni skrbi za vinograd, grozd, mošt, vino in nenazadnje tudi za pivca. Je preprosto zgodba o dobrem vinu. V osrčju Goričkega stoji vinska klet Marof, ki se ponaša s sodobnimi prostori za tradicionalno pridelavo vin. Vina večinoma zorijo v hrastovih sodih. Korenine zdajšnje kleti segajo v leto 1905, ko je madžarska družina Szápáry postavila lovski dvorec z gospodarskimi poslopji in vinsko kletjo. Nova je bila odprta septembra 2009 in meri 1200 m². Vina večinoma zorijo v hrastovih sodih, iz prostora za vinske degustacije pa se razteza čudovit razgled na prostrane okoliške vinograde in naravo. Podarite sebi ali svojemu vinskemu gurmanu nepozaben dan s SelectBox darilnim paketom! Več o ponudbi preberite TUKAJ.

Vinska klet Marof.

Avtor: Vanesa Ugovšek za SelectBox

************************************************************************************

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 26 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

 

Komentarji uporabnikov
Tagi