Helios z neverjetnih +47 preko Hopsov

Kakšna tekma Heliosa! Pred skoraj polnimi tribunami Hale Komunalnega centra so Domžalčani odigrali eno od najboljših tekem v sezoni! Odlični so bili v napadu, a še veliko boljši v obrambi. Hopsom so dovolili le 47 točk, kar je izenačitev najslabšega napada letos v Ligi Telemach, ko je v 1. krogu prav tako Helios doma pri 47ih točkah zaustavil Rogaško. 94:47 je kazal semafor na koncu, ob zmagi Domžalčanov pa bi težko izpostavili le enega košarkarja, saj so tokrat blesteli kot ekipa!

Od prve minute dalje je trener Sagadin na parket poslal Radulovića, Morino, Ponjavića, Hrovata in Boltića, a je namesto Gezima Morine, ki je že v prvi minuti napravil dve osebni napaki, v igro hitro prišel Blaž Mahkovic. Domžalčani so narekovali močan ritem, podkrepljen s čvrsto obrambo, a so gostje iz Polzele v prvih desetih minutah po zaslugi Aleksisa Wangmeneja in Gorana Jagodnika še nekako držali priključek. Đorđe Majstorović je, potem ko je zamenjal dobro razpoloženega Bojana Radulovića, postavil izid prve četrtine z dvema zadetima prostima metoma (23:17). Nato pa je sledilo atomskih drugih deset minut! Hopsi so prek Wangmeneja sicer dosegli prvi dve točki v tem delu igre, potem pa so se Domžalčani popolnoma razleteli po parketu domače "komunale". Začel je Gregor Hrovat s trojko, nadaljeval Mahkovic z nekaj zaporednimi koši, razigraval Marko Boltić z uporabnimi podajami, vmes sta svoje dodala še Radulović in Dejan Mlakar, zaključila pa Igor Marić s trojko in Morina z osmimi zaporednimi točkami za delnih 27:2 v slabih devetih minutah in vodstvo s 50:21. Četrtino je z dvema točkama zaključil Wangmene, a to ni pokvarilo odličnega domžalskega vtisa, ki je tokrat na noge dvigoval tudi uspehov in discipline navajeno domačo publiko; 50:23 je bilo ob glavnem odmoru.

V tretji četrtini se razlika ni bistveno spreminjala, Domžalčani so v napadu malce popustili, obrambno pa so bili še vedno na neverjetno visoki ravni. Po košu Marića v 27. minuti smo bili prvič na več kot +30 (63:32), četrtino pa je s trojko preko Hrovatove roke zaključil polzelski ostrostrelec Miha Vašl za 65:37. In ko je že kazalo, da bodo Domžalčani tekmo le še počasi pripeljali do konca, je sledil nov rafal. Marićevih 10 zaporednih točk (dve trojki) sta dopolnila še Mlakar s sedmimi točkami in pa Jure Besedič, ki je v zadnji četrtini končno dobil priložnost in jo upravičil z dvema zadetima metoma iz razdalje, tako da je bilo ob zadnji sireni neverjetnih 94:47! Domžalčani so prikazali eno najboljših timskih predstav v tej sezoni Lige Telemach, saj so zbrali kar 29 podaj (Boltić 9, Hrovat 7), pa čeprav so izgubili skok z 29:33. Le upamo lahko, da bodo ta nivo igre zadržali tudi za zadnje tri teme drugega dela Lige Telemach, ko gostujejo v Novem mestu pri Krki, v Ljubljani pri Union Olimpiji in doma pričakujejo Rogaško.

Kar 8 igralcev je doseglo dvomestno število točk, še največ, 18, jih je dosegel kapetan Igor Marić. 14 točk je dodal še Blaž Mahkovic, izpostaviti pa moramo obvezno še Gregorja Hrovata (7 točk, 6 skokov, 7 podaj) in Marka Boltića (6 točk in 9 podaj). Za Hopse je Aleksis Wangmene dosegel 12 točk (vse v 1. polčasu) in temu dodal še 5 skokov.

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Igrali smo brilijantno. Čestitke mojim fantom, da so v teh razmerah odigrali eno najboljših, če ne kar najboljšo partijo te sezone. Za razliko od tekme v Laškem, ko nam ni steklo, smo bili tokrat res izvrstni. Prikazali smo čvrsto, agresivno, kolektivno igro s protinapadi. Dosegli smo 29 asistenc, kar je res izjemen podatek. Od začetka do konca je bila tekma na naši strani. Upam le, da bomo tako tudi nadaljevali."

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele: "Helios nas je z agresivno igro prisilil v preveliko število izgubljenih žog, ki so vodile v prelahke koše. Sagadinov stroj je deloval kot namazan. Čestitke igralcem Heliosa za prikazano igro."

Kot rečeno, Domžalčani bodo naslednji dve tekmi gostovali (22.04. v Novem mestu in 25.04. v Ljubljani), doma pa jih bomo lahko naslednjič videli v ponedeljek, 28.04., ko bo v Hali KC gostovala Rogaška.

Liga Telemach za prvaka, 7. krog
Helios Domžale – Hopsi 94 : 47 (23:17, 27:6, 15:14, 29:10)

Helios: Besedič 6, Ponjavić 6, Marić 18, Mlakar 9, Mahkovic 14, Rebec, Majstorović 8, Radulović 10, Morina 8, Hrovat 7 (6 skokov, 7 podaj), Boltić 6 (9 podaj), Vončina 2

Hopsi: Lukan, Govc, Mulalić 2, Jagodnik 7, Kočevar, Wangmene 12 (5 skokov), Vašl 6, Godler 5, Ahmedović 2, Atanacković 7 (7 skokov), Rat, Gabriel 6

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov