Godba Domžale prvič v svoji zgodovini dobila predsednico – Ano Ivanšek

Če je Ljubljana po besedah ljubljanskega prvega moža najlepše, najboljše, najbolj zeleno in še ne vem kakšno mesto na svetu, se moramo tudi v Domžalah pohvaliti s kakšnim presežkom. Res je, da imamo tudi mi zelenja na pretek, veliko lepih deklet, še bolj zalih od Ljubljančank in še česa. Imamo pa zagotovo najboljšo godbo na svetu. S tem se pa v Ljubljani z nami ne morejo primerjati in seveda nikjer drugje na svetu. Že natanko 132 let nas Godba Domžale razveseljuje ob različnih prilikah, saj skorajda ni prireditve v Domžalah in v okolici, da jih ne bi bilo poleg.

Godba Domžale ima v svojih vrstah 74 članic in članov različnih starosti, vsem pa je enako to, da so glasbeniki in to ne samo po profesiji, temveč tudi po srcu. Mnogi med njimi se udeležujejo tudi različnih tekmovanj, kjer redno posegajo po najvišjih mestih. Med njimi je tudi Annemarie Glavič, ki je na državnem tekmovanju, ki je potekalo ta teden, v igranju flavte osvojila 97,67 točk in s tem zlato plaketo.

Na rednem letnem Občnem zboru društva, ki je potekal v četrtek, 3. marca 2016, v prostorih Godbenega doma v Domžalah, so poleg poročil organov društva ter programa dela za tekoče leto, izvolili tudi novo vodstvo. Letos je namreč volilno leto, ki poteka na vsakih 5 let. Ker so na Občnem zboru spremenili tudi Statut, se bo po novem ta doba skrajšala za 4 leta.

Annemarie Glavič je ta teden na državnem tekmovanju osvojila 97,67 točk in prejela zlato plaketo.

Godba Domžale je na volitvah dobila novo in prvo predsednico po 132. letih delovanja. Nekdanjega predsednika društva Mateja Primožiča – Patota, ki ga v kratkem čakajo novi izzivi (o tem bomo poročali, ko bo za to čas), je zamenjala novoizvoljena predsednica Ana Ivanšek, ki je članica Godbe Domžale že 20 let. Se pravi, da godbo pozna zelo dobro, morda celo bolje kot sebe. V pomoč ji bo novoizvoljena podpredsednica Tjaša Križnar, ki je do sedaj opravljala funkcijo tajnika. To mesto pa je prevzel Matej Primožič. Kot smo lahko videli na lastne oči je potekal prenos oblasti brez zapletov in s soglasno podporo.

Novoizvoljena predsednica Ana Ivanšek je iz rok nekdanjega predsednika Mateja Primožiča prejela šopek.

Občnega zbora so se udeležili tudi gostje in sicer dr. Franc Habe, predsednik KS Slavka Šlandra, ki je zastopal vse tri domžalske krajevne skupnosti, Petja Orehek, predsednica Društva narodnih noš in ohranjanja kulturne dediščine Domžale, Franc Grčar iz PGD Domžale, Miha Sršen iz PGD Stob, prof. Tomaž Habe in Pavel Pevec, nekdanji koordinator Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS, Območne izpostave Domžale, ki je pred kratkim prevzel novo funkcijo in sicer funkcijo upokojenca. Članicam in članom Godbe Domžale se je Pavel zahvalil za dobro sodelovanje in jim tudi v prihodnosti želel čim več uspehov. Matej Primožič pa mu je v imenu Godbe Domžale v zahvalo za dobro sodelovanje in podporo podaril sliko.

Godbeniki so se zahvalili Pavletu Pevcu za dobro sodelovanje in vso podporo.

Poleg vaj in nastopov na različnih prireditvah in ob različnih priložnostih, domžalske godbenike v letu 2016 čaka kar nekaj zanimivih projektov. Tudi letos prvomajska budnica skozi Domžale ne bo šla brez njih. 20. maja bodo imeli v Hali KC Domžale tradicionalni koncert, tokrat s Klapo Campi, junija bodo sodelovali na prazniku češenj, avgusta na 110-letnici PGD Stob-Depala vas, gostovali bodo v Srbiji, ob koncu leta pa sledi tradicionalni praznični koncert. V letošnjem letu nameravajo v svojih prostorih Godbenega doma zamenjati okna, nabavili bodo manjkajoče plašče in seveda nas ob koncu leta razveselili s koledarji.

Zgodba o začetku Godbe Domžale sega v leto 1884, ko je takratni domžalski učitelj Franc Pfeifer ustanovil Godbo Domžale, ki je najprej delovala pod okriljem domačega gasilskega društva. 130 let po nastanku, pa je Godba Domžale še vedno živa in to zelo. Godba Domžale ima za seboj že 132 let tradicije in spletanja močnih prijateljskih vezi. Kljub neizbežnemu času pa vedno znova ustvarja kakovostno in zanimivo glasbo. Danes, po dolgih letih ustvarjanja in trdega dela, sodi v najvišjo umetniško skupino slovenskih pihalnih orkestrov. In skorajda ni dogodka v Domžalah in v okolici, kjer ne manjkajo domžalski godbeniki.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov