Gasilsko tekmovanje za pokal PGD Domžale – mesto

V Športnem parku v Domžalah je soboto, 27. 6. 2015, potekalo odprto gasilsko tekmovanje za članice in člane PGD Domžale-mesto, ki so tekmovali v vaji z motorno brizgalno ter veteranke in veterani, ki so tekmovali v vaji z hidrantom ter v vaji raznoterosti.

Škoda je, da je nevihta preprečila nadaljnje tekmovanje, saj ekip do 17. ure, ko so se še lahko prijavili, ni bilo več. Pred podelitvijo pokalov in medalj je mag. Klemen Svetelj, Domžalski župnik blagoslovil novo pridobitev PGD Domžale-Mesto, novo motorno brizgalno.

Župnik Klemen je dejal ob blagoslovu motorne brizgalne: "Vesel sem, da ste v upravljanje dobili novo motorno brizgalno. Ampak še bolj, kot stroj, ki ga boste upravljali blagoslovim vas, gasilke in gasilci, namreč stroj sam po sebi je mrtev, če ga ne upravlja nekdo, ki je zanj usposobljen … naj vam ob vašem požrtvovalnem in humanem delu še dolgo služi".

Tekmovanja se je udeležila tudi podžupanja občine Domžale mag. Renata Kosec, ki je podelila prehodne pokale v trajno last zmagovalnim ekipam. V kategoriji starejše gasilke so tekmovale tri ekipe, ki so dosegle; prvo mesto Polje pri Vodicah, drugo mesto Jarše – Rodica 2 ter tretje mesto Jarše-Rodica 1.

V kategoriji starejši gasilci pa je tekmovalo osem ekip, ki so dosegle naslednje uvrstitve; prvo mesto so dosegli starejši gasilci iz Ponove vasi, drugo mesto Polje Pri Vodicah, tretje Jarše-Rodica 1, četrto Jarše-Rodica 2, peto Dornberk, šesto Domžale-Mesto, sedmo Študa in osmo Ihan.
Med članicami je tekmovala samo ekipa Rova, med člani pa so tekmovale tri ekipe. Prvo mesto je dosegla ekipa Zalog pri Cerkljah, drugo mesto Domžale-Mesto 1 in tretje Domžale-Mesto 2. Vse ekipe, ki so bile v svojih kategorijah prve so domov odnesle tudi velike pokale v trajno last, saj so zmagali po trikrat zapored v zadnjih reh letih.

Upajmo drugo leto na boljše vreme in s tem tudi na več ekip.

Več fotoutrinkov iz tekmovanja si lahko ogledate Tukaj.

Avtor: Miro Piva; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov