Gasilci PGD Mengeš prevzeli novo gasilsko vozilo GVM-1

V začetku meseca decembra so gasilci PGD Mengeš v garažo svojega gasilskega doma zapeljali novo gasilsko vozilo GVM-1, znamke VW Transporter, ki je namenjeno prevozu moštva, kot tudi za posredovanje na različnih intervencijah, saj je bilo osnovno vozilo v skladu s tipizacijo Gasilske zveze Slovenije predelano, zato vsebuje osnovno opremo za gašenje in reševanje, kot so gasilniki, gasilsko orodje, prva pomoč, itd.

Kot veleva gasilska tradicija, je bilo potrebno opraviti še uradni prevzem in blagoslov novega gasilskega vozila GVM-1, ki je potekal v sredo, 20. decembra 2017, pred gasilskim domom v Mengšu. Uradnega prevzema in blagoslova novega gasilskega vozila so se poleg domačih gasilcev udeležili tudi predstavniki PGD Topole in PGD Loka pri Mengšu, donatorji, Janez Koncilija, predsednik Gasilske zveze Mengeš, župan Občine Mengeš Franc Jerič, podžupan Občine Mengeš Bogo Ropotar, poveljnik Civilne zaščite občine Mengeš Franc Hribar in mengeški župnik Marko Košir, ki je vozilo tudi blagoslovil. Slavnostno prireditev je popestrila Mengeška godba.

Predsednik PGD Mengeš Sandi Jaklič je v svojem govoru dejal, da se je pred dvemi meseci društvu uresničila velika želja, saj so po programu nabave gasilskih vozil Gasilske zveze Mengeš, v tesnem sodelovanju z Občino Mengeš, pridobili večji del, in sicer kar dve tretjini sredstev potrebnih za nabavo novega vozila. »Pot do novega vozila ni bila tako lahka. Kljub dolgoletnemu varčevanju, je bilo finančnih sredstev še vedno premalo, zato se je društvo obrnilo tudi na podjetja v našem okolišu. Dobra volja in čut do sočloveka sta pripomogla, da je društvo zbralo zadostna sredstva za nabavo. Tako je Komisija za nabavo novega vozila GVM-1, z vodjo komisije Gregorjem Tomažinom, pripravila razpis za nakup. Na razpisu je bilo za dobavo novega vozila VW Transporter izbrano podjetje Avto Debevc, ki nam je vozilo dobavilo v sredini oktobra letošnjega leta. Društvo je tako pridobilo sodobno vozilo GVM-1 s pogonom na vsa štiri kolesa, z 200 konjskimi močmi, nadgradnjo za vozilo pa je izvedlo podjetje Premier Adria iz Škofljice. Z njim bomo še uspešnejši pri zagotavljanju pomoči v požarih in drugih nesrečah,« je povedal Sandi Jaklič, ki se je na koncu zahvalil vsem za vso pomoč, ki so jim jo nudili v kakršnikoli obliki in s tem prispevali k izpolnitvi njihove velike želje.

Pred blagoslovom novega gasilskega vozila, ki ga je opravil mengeški župnik Marko Košir, je župan Franc Jerič ključe novega vozila izročil poveljniku PGD Mengeš Gregorju Tomažinu, iz njegovih rok pa jih je prejel vodja voznega parka PGD Mengeš Andrej Dornik. Po blagoslovu je sledilo še odprtje penine, predsednik PGD Mengeš Sandi Jaklič in župan Franc Jerič pa sta z njim simbolično krstila novo vozilo. Po končani slovesnosti je vodja voznega parka z novim vozilom goste popeljal še na kratko slavnostno vožnjo.

Več fotoutrinkov s prevzema novega gasilskega vozila si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Komentarji uporabnikov