Folklorno društvo Groblje je počastilo kulturni praznik

V četrtek, 7. februarja popoldne, so plesalci Folklornega društva Groblje z enournim nastopom v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, svečano proslavili slovenski kulturni praznik. Dvajset plesalcev se je poskočno zavrtelo ob spremljavi šestih članov godčevskega sestava.

Podajanje dolenjskih in gorenjskih ljudskih plesov v izvirnih nošah ter pesmi na doživet način, je navdušilo oskrbovance centra. Vzdušje v prijetnem okolju MGC Bistrica, je ob predstavitvi slovenske kulturne dediščine, marsikomu od varovancev orosilo oko. Ljudsko glasbo in ples je popestril še recital s pesmimi največjega slovenskega pesnika, ki ga je skupaj z varovanci pripravila terapevtka, ga. Darja.

Že po tradiciji so novo sezono člani Folklornega društva Groblje odprli z nastopom v MGC Bistrica. Radi se odzovejo povabilu, saj jih oskrbovanci in osebje prijateljsko sprejmejo ob tem pa z veseljem spremljajo njihov nastop.

Vsi, ki želite postati del našega poslanstva, ohranjanja slovenske kulturne dediščine ste dobrodošli. Več informacij na spletni povezavi: http://www.fd-groblje.si/index.php/kontakt/

Avtor: Franci Hribovšek; Foto: Vili Kaker

Komentarji uporabnikov
Tagi