Drzne tatvine – nasveti občanom

Na območju Policijske postaje Domžale, predvsem v naseljih Jarše, Domžale in Ihan v zadnjih dneh opažamo pojav drznih tatvin iz hiš. Ugotovljeno je, da so žrtve predvsem starejši občani, ki jih osumljenci pod pretvezo (odkup odpadnega materiala, naprošajo za vodo, čisto "navaden" pogovor o urejenosti okolice hiše, ponujajo prodajo raznih priročnih predmetov ipd.) zvabijo iz hiše, tako da oškodovanec nima več nadzora nad objektom in preusmerijo njegovo pozornost s pogovorom. Medtem drugi storilec ali več, vstopi/jo v notranjost, od koder v večini primerov odtujijo denar, nakit ali druge vrednejše predmete. Da so bili okradeni, pa opazijo šele več ur po dogodku.

Občanom svetujemo naj imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano vizuelno pod nadzorom, jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, objekt, ko le to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb, znamko, barvo in reg. št. vozila, s katerim so se pripeljali, ipd.

V kolikor postanete oškodovanec kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestite policijo na št. 113 oziroma Policijsko postajo Domžale na tel. 01/7246580. Občane tudi naprošamo, da v kolikor zaznajo pojav oseb in vozil, ki jim niso poznana, njihovo vedenje/zadrževanje je sumljivo (dajejo videz da opazujejo objekt), da tudi o tem takoj obvestijo policijo na zgoraj navedeni telefonski številki, če želite biti anonimni pa o tem pokličite na anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Policijska postaja Domžale

Komentarji uporabnikov