Druženje pod lipami v Grobljah

Kulturno društvo Groblje je to soboto pripravilo tradicionalno prireditev Druženje pod lipami, ki je potekalo  v lipovem drevoredu pred kulturnim domom Groblje. Gre za etnološko prireditev, kjer vsako leto sodelujejo izdelovalci domače obrti in rezbarji, program pa je vedno popestren tudi z glasbenimi in pevskimi nastopi.

Obiskovalci so lahko na stojnicah pod lipovim drevoredom, videli kar nekaj rezbarjev in drugih rokodelcev, pri katerih so si lahko ogledali, kako izpod njihovih spretnih rok nastajajo umetnine in razni drugi izdelki. Na stojnicah pa so se predstavljali tudi razni izdelovalci domače obrti, ki so ponujali svoje domače izdelke.

Spremljajoči kulturni program pa je vseboval glasbene, pevske in plesne nastope. Med našim prihodom smo videli nastop Ljudskih pevk Mare Viler, ki so zapele nekaj ljudskih pesmi.

V nadaljevanju se je povezovalec programa pogovarjal s predsednikom Kulturnega društva Groblje Antonom Košenino, ki je predstavil delovanje kulturnega društva Groblje, ki letos praznuje dvajseto obletnico delovanja. Med drugim je razložil tudi pomen znaka kulturnega društva, ki simbolizira vseh pet krajev v Krajevni skupnosti Jarše-Rodica, hkrati pa simbolizira tudi različne dejavnosti.

Kulturno društvo Groblje vsekakor predstavlja pomemben steber kulturnega in družabnega dogajanja v svojem kraju. Prav tako s takšnimi etnološkimi prireditvami, kot je bila danes, zgledno skrbijo, da se naša bogata kulturna dediščina postavi na ogled širši množici.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov