Domžalski upokojenci tretjič zapored prvaki Gorenjske

Šahisti Društva upokojencev Domžale so že trikrat zaporedoma zmagali na prvenstvu Gorenjske, ki je tokrat potekalo na Jesenicah, pripravilo ga je seveda društvo upokojencev omenjene občine. Prvenstvo je potekalo v sodobno urejeni dvorani, kjer je bilo nekoč skladišče koksa za peči plavžev.

Letos je prvenstvo upokojencev potekalo že marca, čeprav so bila v minulih letih organizirana vedno maja. Domžalski upokojenci so osvojili prva tri mesta tudi med posamezniki, zmagal je Marjan Karnar, drugi je bil Jože Skok, oba sta iz sedmih partij zbrala šest točk, tretji je bil Boris Skok, ki je zbral pet točk in pol. Dobro se je uvrstil tudi Janez Hribar, osvojil je štiri točke in pol in bil deseti. Zelo soliden je bil tudi kapetan ekipe Mirko Čokan, ki si je priboril štiri točke in pristal na 18. mestu. Za ekipno uvrstitev so štele štiri najboljše uvrstitve. DU Domžale je imelo kar štiri svoje šahiste med prvimi desetimi, sodelovalo je sicer 40 tekmovalcev in deset ekip DU.

Prva tri moštva so prejela zelo lepe pokale, DU Domžale pa je dobilo v trajno last prehodni pokal, prvi trije uvrščeni so prejeli medalje. DU Domžale je zmagalo premočno, saj je v ekipni razvrstitvi osvojilo 22 točk, druge DU Moravče 16, tretje DU Kamnik pa 15.5 točke.

Avtor: Jože Skok

 

Komentarji uporabnikov
Tagi