Domžale so ponovno tekle

Po dobrem letu dni in pol se je v domžalsko občino ponovno vrnil Domžalski polmaraton, na katerem so se tekači podali na dve preizkušnji. Najbolj izkušene tekače je čakala preizkušnja na 21. kilometrov, malo manj zahtevna preizkušnja pa je bila na 11. kilometrov. Obema preizkušnjam je bilo enako to, da sta trasi teka večji del potekali na zeleni rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici. Start in cilj pa je bil na domžalskem stadionu. Posebna preizkušnja pa je čakala tudi najmlajše, ki so se sami ali pa skupaj s starši podali na mavrični tek po tekaški progi na domžalskem stadionu.

Kljub odlični organizaciji se je tokrat zbralo malo manj tekačev, kot v preteklih letih. Temu bi lahko prepisali, da je v istem času v Sloveniji potekalo 16 tekaških preizkušen in seveda predprazničnemu in počitniškemu času, ko je marsikdo odpotoval na dopust. Kljub vsemu je na 3. Domžalskem polmaratonu sodelovalo 64 tekačic in tekačev. Da je bil še kakšen tekač manj, zagotovo govori tudi dejstvo, da je pred dogodkom potekala tudi negativna promocija. In sicer, da bo tek odpadel in podobne stvari (to smo izvedeli iz različnih virov. Brez tipične slovenske folklore pač ne gre …)

Organizatorji so se potrudili in izpeljali prireditev na nivoju. Najboljše tekačice in tekači v različnih starostnih kategorijah so prejeli pokale in medalje ter praktične nagrade. Organizator prireditve je bil Zavod za šport in rekreacijo Domžale, za tehnično izvedbo teka pa so poskrbeli iz Športnega društva AS Domžale in Timing Ljubljana ter številna športna društva iz občine Domžale. Športno atletsko društvo Mavrica je poskrbelo za najmlajše. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Domžale in policisti PP Domžale, pa so poskrbeli za varovanje in zapore cest. Jure Gubanc iz Športnega društva KinVital je predstavljal funkcionalne vadbe v centru vadb in zdravja in pa zunanje vadbe in rehabilitacije.

Za start je poskrbel župan Občine Domžale, Toni Dragar, za podelitev priznanj pa direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič, podžupanja Občine Domžale, mag. Jana Miklavčič in predsednik Atletskega društva AS, Roman Lazar. Prireditev je vodila Vera Vojska.

Direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič, se ob tej priliki zahvaljuje vsem, ki so pripomogli, da so Domžale tekle tudi v letu 2015.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ (Timing Ljubljana).

Več foto utrinkov pa si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov