Domžale so bile v objemu gladiatorske vročice

V nedeljo, 19. aprila 2015, se je v Domžalah odvijal pravi adrenalinski spektakel, katerega osrednji namen je bila zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki je udeležence popeljala po najlepših in najznamenitejših kotičkih Domžal in jim ponudila na ogled naravne danosti z drugačne perspektive.

Vse udeležence, 64 ekip z več kot 300 tekmovalci iz vseh slovenskih pokrajin, je pozdravil Nino Cokan, glavni organizator Urbanega Gladiatorja ter jim dal napotke in opisal potek trase, ki je res bila kar peklenska, a so jo kljub vsemu premagali vsi.

Startno-ciljno prizorišče tokratnega dogodka je bil Športni center TEN TEN Domžale, kjer je bilo poskrbljeno tudi za garderobo in tuše. Start je potekal po intervalih od 11. ure dalje. Udeleženci tega napornega, z 60 točkami prepredenega blatnega in mokrega spektakla so lahko izbirali med tremi trasami. Krajša je merila 8 km in je bila primerna za vsakogar, ki je premogel kanček drznosti. Srednja trasa je bila nekoliko daljša in težja, saj je merila dobrih 12 km, daljša trasa pa je bila že precej otežena in primerna za najbolj ambiciozne adrenalinske navdušence – pošteno je bilo potrebno nabrusiti pete, saj t. i. PRO trasa merila 16 km.

Dogodek pa je bil zasnovan tako, da so se lahko udeleženci glede na fizično stanje ekipe na licu mesta sami odločili, ali bodo pot nadaljevali po daljši in težji trasi ali pa se bodo na razcepu obrnili in vrnili proti cilju. Toda v vsakem primeru jih je na koncu čakala gladiatorska arena s postavnimi gladiatorji, ki so se vselej potrudili udeležencem onemogočiti prihod skozi ciljni lok. Na cilju so tekmovalci dobili lepe medalje za uspešno opravljene naloge. Za dobro voljo je poskrbel ansambel Kontrabant, tekmovalne skupine pa so z žrebanjem prejele bogate nagrade številnih sponzorjev.

Tekmovalci so si bili enotni, da je kaj takega potrebno pripraviti tudi v bodoče, mogoče že naslednje leto, saj imamo res pravo traso in pokrajino za ta adrenalinski boj.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto; Miro Pivar; Video: Miro Pivar, Simona Pivar
Komentarji uporabnikov