Domžalčani remizirali z aktualnim evropskim prvakom

Domžalski mladinci so si na prvi tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov na gostovanju v Portu pripravili ugodno izhodišče. Dvoboj s Portom, aktualnim evropskim prvakom, se je po dramatični končnici zaključil z remijem.

V 11. minuti so bili kot prvi nevarni gostitelji. po prostem strelu Vieire je z glavo streljal Moreira in za las meril mimo desne vratnice. Mihelak je v 28. minuti zaustavil strel Souse, minuto kasneje pa je Vitor z razdalje sprožil mimo gola.

Po pol ure igre so zapretili tudi Domžalčani. Po kotu in odbiti žogi je z 18 metrov udaril Repas, žoga pa je poletela mimo leve vratnice. Gostitelji so pet minut pred odmorom poskušali še enkrat, Moreira se je po podaji Souse znašel sam pred Mihelakom, vendar zgrešil domžalska vrata.

Domžalski mladinci so si na prvi tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov pripravili ugodno izhodišče. (Foto: NK Domžale)

Portugalci so bolje vstopili tudi v drugi polčas, a sta bila Vieira in Ferreira premalo natančna, strel Souse pa je zaustavil Mihelak. V 59. minuti je razpoloženi Vieira zaposlil Faustina, ki pa je iz bližine streljal malenkost preko gola rumenih. Domžalčani so odgovorili kmalu zatem, ko je prav Faustino v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Repasa. Najstrožjo kazen je v vodstvo pretvoril Tamar Svetlin.

Sledil je pritisk Porta, ki je bil nevaren že v 66. minuti, ko pa je poskus Vitorja odbil Mihelak. V 71. minuti po kotu Vieire, je bil nenatančen Borges, domača ekipa pa je bila uspešnejša sedem minut kasneje. Rezervist Conceicao je prodrl po desni strani igrišča, po njegovem predložku pa je z bližine zadel Moreira. V 80. minuti je udaril še Gomez, strel z razdalje pa je končal v rokah Mihelaka. V zaključku tekme je dvakrat poskušal še Vieira, izid pa se je spremenil v 94. minuti.

Mihelak je najprej odbil podajo Vieire, po podaji Mendyja pa je nato v polno meril Moreira. Gostje se niso predali, v sedmi minuti podaljška so namreč izničili domačo prednost. Mendy je dobrih 22 metrov od gola igral z roko, Jošt Pišek pa je mojstrsko izvedel prosti strel, zadel v desni kot in priigral izenačenje.

Jošt Pišek in Tamar Svetlin, strelca obeh zadetkov za Domžale. (Foto: NK Domžale)

UEFA MLADINSKA LIGA PRVAKOV – PRVA TEKMA DRUGEGA KROGA:

PORTO U19 – DOMŽALE U19 2:2

Strelci: Moreira (78′, 94′); Svetlin (62’/11m), Pišek (97′)
Rumeni kartoni: Mane; Čeh, Markuš.
Rdeči kartoni: /.

Porto: Meixedo, Tomas, Mendy, Faustino, Ferreira, Mane (72′ Conceicao), Borges (72′ Gomes), Vitor, Moreira, Vieira, Sousa (96′ Tiago). Trener: Manuel Silva Cruz.
Domžale: Mihelak, Čeh, Dajčman, Vrhovnik, Makovec, Urbančič, Markuš (80′ Pišek), Repas (92′ Mitrović), Svetlin, Kolobarić, Pantelić. Trener: Darko Birjukov.

Avtor: PDo/NZS; Foto: m24.si, NK Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi