Domžalčani ponovno v Ligi ABA 2

Domžalski košarkarji bodo tudi v novi sezoni igrali na mednarodnem prizorišču, še drugo leto zapored bodo del jadranske ABA 2 Lige. 3. oktobra jo bodo odprli na domačem parketu, proti ekipi Širokega.

Za zdaj je za novo sezono Lige ABA 2 potrjenih 11 ekip, od slovenskih moštev sta to Rogaška in Helios Suns, novinca v ligi pa sta HKK Široki iz BiH in srbski Novi Pazar. Zadnje mesto bo zapolnjeno z “wild card-om”.

Helios Sunsi bodo tekmovanje odprli 3. oktobra, ko v Domžale prihaja prav HKK Široki, teden dni pozneje pa sledi tudi že prvo gostovanje, in sicer pri Dynamic VIP PAY v Beogradu. 

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns, je ob potrditvi dejal, da jih v klubu veseli, da bodo drugo sezono zapored nastopili v regionalni ligi: »Liga ABA 2 je odlično organizirano tekmovanje, ki trenutno ustreza ambicijam našega kluba. V svojih razvojnih umeritvah članska ekipa potrebuje dve tekmi tedensko, mednarodni nastopi pa gotovo pripomorejo k pridobivanju izkušenj naših domačih igralcev ter ponudijo nekaj več naši publiki, pokroviteljem in partnerjem. Bogatejši za lansko izkušnjo, se bomo potrudili za čim boljši končni izkupiček.«

Miha Ulčar; Foto: Helios Suns

 

Komentarji uporabnikov
Tagi