Dobrodošli v Domžalah! Občina Izola se je predstavila na domžalski tržnici

Vsi, ki obiskujete domžalsko tržnico, ste zagotovo opazili, da se je le-ta v preteklih dneh malo razširila, saj je dobila novo večnamensko ploščad. Če so bile pretekle sobote deževne, pa je bilo današnje sončno sobotno dopoldne vendarle prilika, da je večnamenska ploščad na domžalski tržnici le zaživela. Poleg vsakodnevne standardne ponudbe, je na novi ploščadi tržnice potekal tudi dodaten sobotni program, kjer se je predstavila občina Izola.

Na stojnicah je bilo tako danes mogoče videti in tudi okusiti kulinariko iz slovenskega primorja. Obiskovalci so lahko poskusili mediteranske klapavice, gojene v slovenskem primorju, pripravljene na vrhunski kulinarični način. Ker gresta hrana in vino z roko v roki, so bila predstavljena tudi vrhunska primorska vina, s katerimi so si obiskovalci lahko "privezali svojo dušo". Primorska je tudi domovina oljk, zato ni manjkala ponudba ekstra deviškega olja in oljk. Za posoliti pamet, pa je bila na voljo tudi sol iz Sečoveljskih solin. Kot vsak petek in soboto, pa je svoje morske specialitete nudila gostilna Ribič iz Izole.

Ker je Izola turistična destinacija, se je z različnimi turističnimi aranžmaji predstavilo tudi Turistično združenje Izola. Na voljo je bilo kar nekaj ZELO ugodnih počitniških kapacitet. Če mogoče še niste razmišljali o svojem letnem dopustu, potem si lahko TUKAJ ogledate njihove ugodne ponudbe, ki vam jih nudijo.

V spremljajočem programu je sodeloval harmonikar Erik Šavron iz Izole. Program s predstavitvijo vseh stojnic in njihove punudbe, pa je na duhovit način vodila znana voditeljica Radia Veseljak Tanja Vidic.

Dobrodošli v Domžalah!
Kot je za naš portal povedal vodja projekta Vido Repanšek iz Občine Domžale, je bil namen razširitve domžalske tržnice z večnamensko ploščadjo v tem, da bi to postal kraj, kjer bo ljudjem na voljo dodatna vsebina in prostor, kjer se bodo ljudje lahko srečevali, pogovorili in družili. Prireditve, ki se bodo odvijale na večnamenski ploščadi pa nosijo naslov "Dobrodošli v Domžalah", kar pomeni, da gostimo različne slovenske občine, pokrajin in njihove značilnosti v kulinariki in običajih. Naslednja prireditev na večnamenski ploščadi bo v soboto 22. junija 2013, ko se bo predstavila občina Šmarješke toplice. Kasneje pa bo še vrsta drugih tematskih dogodkov, je še povedal Repanšek.

Dobrodošli v Domžalah!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov