Za GRS Kamnik: Na kolo z Mastershefovkami za dobrodelnost na Veliki planini

Na pobudo posameznikov so v kamniški gorski reševalci združili moči s podjetjem Korca in nekaterimi kamniškimi podjetji, da zberejo sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuzijasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah – ponoči, v najhujših nalivih, mrazu … in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki …

“Kar 20 % vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik, se zgodi na Veliki planini, zato 5. septembra ravno na Veliki planini organiziramo dobrodelni dogodek gorskega kolesarjenja pod vodstvom certificiranega vodnika gorskega kolesarstva in gorskega reševalca Matjaža Šerkezija“, so v povabilu na dobrodelni dogodek zapisali v GRŠ Kamnik.

Ves dobiček od prodanih prijavnin gorskih kolesarjev bo namenjen GRS Kamnik za izboljšanje njihovih pogojev dela, ki si jih lahko ogledate v kratkem predstavitvenem videu o tem dobrodelnem dogodku.

K sodelovanju vabljeni gorski kolesarji kot tudi pohodniki, saj ste na dobrodelnem dogodku, ki bo potekal v soboto, 5. septembra 2020 na Veliki planini, dobrodošli tudi navijači. 

NA KOLO Z MASTERCHEFOVKAMI ZA DOBRODELNOST NA VELIKI PLANINI

ZA GRS KAMNIK

KDAJ: 5.9.2020 / ves dan

ORGANIZATOR: T ATELJE d.o.o. / KORCA d.o.o. in Gorska reševalna služba Kamnik (Matjaž Šerkezi)

ČASOVNICA Z OPISOM DOGODKA:

  • 8:45 Prihod in zbor na spodnji postaji nihalke
  • 9:00 Odhod z nihalko / obvezne maske
  • 9:10 TURNO KOLESARJENJE: odhod z licenciranim vodnikom turnega in gorskega kolesarjenja Matjažem Šerkezijem na najvišjo točko Velike planine – Gradišče
  • 10:00 Dobrodošlica za turne kolesarje in pastirska mal’ca z Masterchefovkami Tanjo Pirc, Kristino Jakopič in Izo Logar na najvišji točki Velike planine, zbiranje dobrodelnih sredstev za Gorsko reševalno službo Kamnik
  • 13:00 Spust s kolesi v spremstvu vodnika v pastirsko vas (le po označenih poteh)
  • 15:30 odhod z vodnikom v dolino (in do spodnje postaje nihalke)

Več o dogodku:

Kdo pravzaprav so gorski reševalci?

Društvo GRS Kamnik je prostovoljno, samostojno, nepridobitno in nepolitično združenje fizičnih oseb, ki deluje na podlagi Zakona o društvih. Dejavnost gorske reševalne službe opravlja brezplačno, kot javno službo, ki je v javnem interesu in je humanitarna dejavnost.

Osnovni namen in cilj delovanja Društva GRS je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težko dostopnih terenih. Člani opravljajo preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju porečja Kamniške Bistrice.

Vključeni so v sistem zaščite in reševanja Republike Slovenije. Večino dela opravijo v občini Kamnik, pokrivajo pa tudi območje občin Domžale, Komenda, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Društvo po številu intervencij spada med najbolj obremenjene postaje GRS v Sloveniji.

DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241

SWIFT/BIC: LJBASI2X (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

Miha Ulčar; Foto: GRS Kamnik; Video: Kamnik.info

 

Komentarji uporabnikov
Tagi