V Trnjavi zagorelo v kuhinji, na Rodici pa v kurilnici

Gasilci v občinah Domžale in Lukovica so danes posredovali na kar štirih intervencijah. Gasilci CZR Domžale so morali na intervencije izvoziti trikrat, saj so posredovali na dveh tehničnih intervencijah ter na požaru v kurilnici stanovanjske hiše na Rodici, kjer so posredovali skupaj z gasilci PGD Jarše-Rodica. Gasilci iz Gasilske zveze Lukovica so posredovali na požaru, ki je izbruhnil v kuhinji stanovanjske hiše v Trnjavi.

Ob 10.52 se je v naselju Trnjava, občina Lukovica, vnelo olje na prižganem štedilniku v stanovanjski hiši. Na kraju so posredovali gasilci PGD Lukovica, PGD Blagovica, PGD Prevoje in PGD Trojane, ki so požar hitro pogasili ter preprečili, da bi v stanovanjski hiši prišlo do večje škode.

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Korošec, pa je dopoldan posredovala na dveh tehničnih intervencijah. Okrog 9. ure so po besedah Korošca s strani občana dobili obvestilo, da se mu zdi sumljiv dimnik na območju nekdanje tovarne Univerzale. Po ogledu so gasilci ugotovili, da je pred dnevi med nevihto treščilo v dimnik ter presekalo zgornji del dimnika. Zaradi nevarnosti, da bi odpadali deli dimnika na tla, so gasilci obvestili za to pristojno podjetje, ki bo poskrbelo za sanacijo dimnika. Okrog 9.43 ure so poklicni gasilci na Podrečju nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu bolnice iz reševalnega vozila v stanovanje.

Do požara v kurilnici stanovanjske hiše na Perkovi ulici na Rodici pa je prišlo nekaj po 12 uri. Korošec nam je povedal, da so bili o tem obveščeni ob 12.14 uri, na kraju pa so posredovali skupaj z gasilci PGD Jarše-Rodica. Požar, ki je izbruhnil na bojlerju kurilne peči, so gasilci hitro lokalizirali in pogasili, tako da do večje škode ni prišlo. Je pa prisebno ravnal tudi lastnik stanovanjske hiše, saj je takoj, ko je opazil, da je prišlo do požara, zaprl vsa okna in vrata ter s tem preprečil dotok zraka v prostor. Vzrok za požar naj bi bila napaka na elektroinstalaciji.

Miha Ulčar; Foto: PGD Jarše-Rodica, PGD Blagovica

Tagi