V Prevaljah v občini Lukovica hud požar zajel gospodarsko poslopje

Danes, okrog 17. ure je v vasi Prevalje v občini Lukovica prišlo do večjega požara na gospodarskem poslopju. Kljub hitri intervenciji gasilcev, je požar uničil večji del strehe in zgornje nadstropje gospodarskega poslopja. Je pa gasilcem pred ognjenimi zublji uspelo pravočasno iz hleva rešiti živino ter bližnjo stanovanjsko hišo. Po podatkih policije je do požara prišlo zaradi udara strele v ostrešje objekta. Dve osebi sta bili zaradi vdihavanja dima s kraja odpeljani z reševalnim vozilom.

Na kraju požara so bile aktivirane vse gasilske enote Gasilske zveze Lukovica (PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Blagovica, PGD Krašnja in PGD Trojane), na pomoč pa so priskočili tudi gasilci PGD Studenec, PGD Dob in CZR Domžale, ki so na kraju posredovali z avtolestvijo. Po besedah Gašperja Berganta, poveljnika PGD Prevoje, ki je do prihoda poklicnih gasilcev CZR Domžale vodil intervencijo, je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit, ognjeni zublji pa so zajeli približno polovico strehe. Po prihodu so takoj pričeli z gašenjem z več napadi, skupaj z domačimi pa so iz hleva na varno spravili vso živino. Prav tako so pred ognjenimi zublji zavarovali bližnjo stanovanjsko hišo.

Bergant nam je še povedal, da so gasilci še vedno na kraju požara, bodo pa v nadaljevanju premetali seno, ki ga je zajel ogenj v zgornjem delu gospodarskega poslopja. Prav tako na kraju izvajajo gasilsko stražo. Na kraju so posredovali tudi policisti, ki so zavarovali kraj ter zbrali prve informacije o dogodku.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom na ostrešju gospodarskega poslopja povedala, da je bilo na kraju ugotovljeno, da je prišlo do požara zaradi udara strele v ostrešje objekta. Požar so pogasili gasilci, je pa pri tem nastala velika materialna škoda. Iz hleva v gospodarskem poslopju so bile rešene vse živali. Dve osebi pa sta bili zaradi vdihavanja dima s kraja odpeljani z reševalnim vozilom.

Miha Ulčar; Foto: PGD Prevoje

Tagi