V Preserjah čelno trčili voznici, v Domžalah iz avta izteklo motorno olje

Poklicni gasilci CZR Domžale so včeraj zvečer v dobri uri in pol posredovali na dveh intervencijah. Nekaj pred 22. uro so posredovali v križišču Kamniške in Pelechove ceste v Preserjah pri Radomljah, kjer sta čelno trčili voznici osebnih vozil, nekaj minut pred 23.30 uro pa so posredovali na Ljubljanski cesti 106 v Domžalah, kjer na parkirišču iz vozila izteklo motorno olje.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 21.45 uri obveščeni, da sta v križišču Kamniške in Pelechove ceste v Preserjah pri Radomljah čelno trčili voznici osebnih vozil. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine na cestišču. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe, na kraju so jo oskrbeli reševalci NMP Kamnik. Do nesreče, v kateri je nastala večja materialna škoda, naj bi prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti.

Potočnik nam je še povedal, da so ob 23.20 uri prejeli obvestilo, da je na parkirišču na Ljubljanski cesti 106 v Domžalah iz osebnega vozila izteklo motorno olje. Gasilci so na kraju z vpojnim sredstvom posuli cestišče in očistili površino. Do onesnaženja ni prišlo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Gašper Omahna

Tagi