V Blagovici zagorelo osebno vozilo, kmalu zatem pa trčila še tri osebna vozila

Danes nekaj po 15. uri je v križišču izvoza štajerske avtoceste v Blagovici, v smeri Celja in regionalne ceste Ljubljana – Celje zagorelo osebno vozilo. Požar so pred prihodom gasilcev CZR Domžale in PGD Blagovica začeli z ročnimi gasilnimi aparati gasiti mimo vozeči vozniki, dokončno pa so ga pogasili gasilci. Kmalu zatem pa je v neposredni bližini prišlo še do trčenja treh osebnih vozil.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila na izvozu Blagovica obveščeni ob 15.06 uri. Že pred prihodom gasilcev so se gašenja požara z ročnimi gasilnimi aparati lotili gasiti mimo vozeči vozniki, dokončno pa so ga z vodo pogasili gasilci. Požar je popolnoma uničil motorni del osebnega vozila.

V času intervencije se je v neposredni bližini pripetila še prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesreči, ki se je pripetila na regionalni cesti Blagovica – Krašnja, naj bi botrovala neprilagojena hitrost enega izmed voznikov osebnega vozila, ki je trčil v voznico ter parkirano osebno vozilo ob cesti, katerega voznik je priskočil na pomoč pri gašenju gorečega vozila. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP Domžale oskrbljena na kraju.

Gasilci so zavarovali kraj požara in nesreče, pogasili požar, odklopili akumulatorje na vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Zaradi požara vozila in prometne nesreče sta bila regionalna cesta in izvoz z avtoceste v Blagovici, smer Celje, nekaj časa zaprta za ves promet.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi