Trčil v zaščitno ograjo, nato pa drsel po boku. Zaradi nesreče zaprta avtocesta med Blagovico in Lukovico

Danes, okrog 19.30 ure je na štajerski avtocesti med priključkoma Blagovica in Lukovica proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je trčil v zaščitno ograjo, po trku je vozilo zasukalo in prevrnilo na bok. Vozilo je nekaj časa na boku drselo po cestišču, nato pa ponovno trčilo v odbojno ograjo in na koncu obstalo na kolesih. V nesreči voznik in njegova sopotnica, tri leta stara punčka, na srečo nista utrpela poškodb, je pa nastala večja materialna škoda. Zaradi nesreče je bila avtocesta med priključkoma Blagovica in Lukovica proti Ljubljani nekaj časa zaprta za ves promet. Obvoz za osebna vozila je potekal po regionalni cesti.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznika osebnega vozila znamke BMW 5 karavan na štajerski avtocesti med priključkoma Blagovica in Lukovica v smeri Ljubljane, obveščeni ob 19.29 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreč, odklopili akumulator na vozilu, posuli cestišče razlitih tekočin ter nudili pomoč policistom. V nesreči ni bilo poškodovanih, je pa nastala večja materialna škoda. V času nesreče se je v vozilu nahajala tudi tri leta stara punčka, ki je dogodek močno prestrašil. Gasilci so ji izročili plišastega medvedka in jo na ta način malo potolažili.

Kot smo že omenili v uvodu, naj bi voznik zaenkrat še iz neznanega razloga trčil v odbojno ograjo, vozilo je po trku zasukalo in se prevrnilo na bok ter v nadaljevanju drselo po cestišču in nato ponovno trčilo v zaščitno ograjo ter na koncu obstalo na kolesih. Na kraju so bili prisotni tudi policisti, ki so izvedli vse postopke v zvezi z ugotavljanjem okoliščin in vzroka prometne nesreče.

Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta med priključkoma Blagovica in Lukovica proti Ljubljani zaprta. Po poročanju Prometno–informacijskega centra je pred priključkom Blagovica nastal zastoj dolg približno 2 kilometra. Obvoz za osebna vozila je bil možen po vzporedni regionalni cesti med priključkoma Blagovica – Lukovica ali Trojane – Lukovica.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi