Slovo poletju in pozdrav jeseni s KUL petkom

Slovo poletju z zadnjim poletnim Kul petkom je hkrati pozdrav barviti jeseni, ki že prijetno hladi naša jutra in večere. Letošnje poletje je bilo za vse organizatorje prireditev polno izzivov, a kljub vsemu smo lahko tako organizatorji KUL petkov kot obiskovalci tradicionalnega glasbeno obarvanega kulinaričnega »KUL« festivala zadovoljni, ker je celotna prireditev uspela privabiti druženja željne obiskovalce na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote. »Kul« obiskovalci so bili strpni, razumevajoči in so spoštovali vsa priporočila in navodila organizatorja, kar je bil pogoj, da so bili KUL petki v posebnem letu 2020 izvedeni. Morda pa bomo poletno razpoloženje potegnili v lep september in to ni bil zadnji Kul petek letos.

V petek, 28. avgusta 2020, smo ob prijetni glasbi dveh akustičnih kitar in »kul« vokalov Dua AjdČao v zavetju parka Evropa vzeli slovo poletnim petkovim večerom. Za » kul« gostinsko ponudbo so poskrbeli okusni Waffle to go, raznovrstni Mangotree, grajska ponudba Grajske terase, okusni Falafel – okusi Orienta in osvežilni pivo Barut.

V kamniškem parku Evropa je kulinarični festival Kul petek tako tudi v tem poletju razveseljeval obiskovalce Kamnika in domačine s »kul« hrano, pijačo in glasbo vsak petek do konca julija in v avgustu (z izjemo 21. avgusta). Pod zvezdami smo se družili še zadnji petek v avgustu, organizatorji pa septembra v času tradicionalnega festivala Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, ki smo jo zaradi obsega te prireditve bili primorani prestaviti v leto 2021, pripravljamo jesensko presenečenje.

Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik poudarja: »Organizatorji smo vložili precej truda in energije, da smo pri izvedbi naše tradicionalne prireditve KUL petek pripravili in zagotovili vse potrebne varnostne in preventivne ukrepe ter tako dosledno upoštevali aktualna priporočila NIJZ, zato smo izredno veseli, da so obiskovalci prireditve upoštevali vsa naša navodila in priporočila.

Upamo, da nam bodo razmere naklonjene tudi v septembru, ko bomo pričakali jesen s postavitvijo razstave »Slikovni utrinki prazničnega Kamnika v preteklosti« in nekaterimi drugimi presenečenji.«

Avtorica: Nina Irt/ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

Tagi