Prestavili stari most čez Kamniško Bistrico pri Šumberku

Zadnja dva dni so delavci RGP d.o.o. pripravili vse potrebno za premik mostu dolvodno ob Kamniški Bistrici pri Šumberku. Zabetonirali so tudi temelje ter nasuli gramoz za dostop do mostu. Danes pa so že z dvema avtodvigaloma dvignili most ter ga prestavili dolvodno čez reko Kamniško Bistrico. Prehod čez prestavljen stari most bo v času gradnje novega mostu možen od sobote, 21. marca 2020.

Po besedah delovodje na gradbišču je delo potekalo usklajeno in hitro. Pešce in kolesarje naprošajo, da se držijo navodil na obvestilnih tabla ter smerokazov. Ti namreč sedaj usmerjajo pešce in kolesarje proti Mercator centru in domžalskemu stadionu ali pa od stadiona in MGC Bistrica nazaj proti mestu, kjer so postavili stari most za prehod. Gradbišče bo na mestu, kjer je do sedaj stal stari most, zaprto za vse. Podjetje RGP d.o.o. naproša vse, da se držijo označene poti, da bo delo nemoteno potekalo naprej.

Na Občini Domžale so nam v zvezi z gradnjo mostu pri Šumberku povedali, da bo novi most za pešce in kolesarje zasnovan sodobno in z ustrezno širino. Most bo poleg pešcem in kolesarjem občasno namenjen tudi za intervencijska vozila z omejeno težo. Brv je zasnovana kot integralna prednapeta betonska konstrukcija, ki premošča reko v dveh razponih svetle dolžine 28,3 + 8,8 metra ter skupne širine 4,10 metra. Celotna dolžina brvi je približno 39,25 metrov. Dela bo izvajalo podjetje RGP d.o.o., v vrednosti 249.434,48 evrov brez DDV. Dela se bodo predvidoma izvajala v obdobju od marca do avgusta 2020. Poseg v samo strugo bodo izvedli v času, ki ne ovira drstenja rib in mrestenja dvoživk. Naš portal pa je posnel zadnje dni starega mostu čez Kamniško Bistrico, ki bo marsikateremu občanu, ki je dolga desetletja hodil čez most, obudil spomin na vse korake, ki jih je prehodil po mostu ter nostalgijo  na čase, ki so že minili, a so ostali v naših spominih.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi