Prenovljen Skate park v Domžalah

Začetki skate parka v Domžalah segajo daleč nazaj, v leto 1998, ko smo pred bivšo blagovnico Vele, dobili prvi “quarter” objekt. Kmalu za tem, se je skate park prestavil na košarkarsko ploščad pri Repovžu (trenutno košarkarsko igrišče in drsališče). V tistem času smo dobili tudi nekaj novih objektov iz še takrat živečega skate parka v Mengšu. V naslednjih nekaj letih je skate park doživel še nekaj premikov, dokler ni končno pristal na zdajšnji lokaciji za Kamniško Bistrico, med teniškimi igrišči in odbojko v Športnem parku Domžale.

Skate park je skozi vsa ta leta doživel mnogo prenov, popravkov in sprememb, za katere smo večinoma poskrbeli člani društva EZ3X v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale. Skate park je bil po večjem delu sestavljen iz zelo dotrajanih modrih metalles objektov in iz lesenih objektov, ki smo jih sestavili sami (železna konstrukcija, prekrita z lesom). Ogromen problem lesenih objektov je vzdrževanje, saj je treba vsake nekaj let zaradi vremenskih vplivov zamenjati vse lesene površine, kar pa ni poceni in tudi ni smiselno na dolgi rok. Problem pa ni samo vzdrževanje, problem je tudi varnost, saj je pri teh objektih veliko “štrlečih” delov, na katerih se lahko marsikdo poškoduje.

Z začetkom leta 2020 smo se člani EZ3X v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale odločili, da je čas za malo bolj konkretno prenovo skate parka. Beton! Mokre sanje vsakega skaterja. Sledilo je mnogo sestankov, planiranja, risanja in analiza ostalih skateparkov, da smo po ogromno iteracijah le prišli do rezultata, z katerim smo bili vsi zadovoljni. Do realizacije celotnega projekta je trajalo še kar nekaj časa, saj nas je vmes ustavil Covid-19. Z manjšim zamikom so se dela pričela nekje sredi avgusta in trajala slabe tri tedne. Velika zahvala za celoten projekt gre članu društva Urošu Židaneku, ki je od začetka do konca projekta skrbel za organizacijo in potek izgradnje celotnega skate parka. Uroš se lahko pohvali tudi z svojim podjetjem Dropin Boards, kjer sam izdeluje skate board deske.

Avtor: Klemen Brajkovič; Foto: EZ3X

Komentarji uporabnikov
Tagi