Prenova kuhinje in jedilnice na OŠ Rodica

Na OŠ Rodica se je s povečanjem kapacitet učilniških prostorov pojavila potreba po povečanju zmogljivosti jedilnice in tudi prostorov kuhinje, ki se nahajajo delno v vkopanih kletnih prostorih šole, med učilniškim traktom in prostori telovadnice. Obstoječi prostori jedilnice ne zagotavljajo zadostnega številka sedežev oz. prostorov za prehranjevanje učencev, neustrezno je tudi prezračevanje in osvetlitev. 

Na Občini Domžale so povedali, da se na OŠ Rodica iz navedenih razlogov pričenja investicija razširitev jedilnice in kuhinje: “Jedilnica se bo razširila v predvideni enoetažni delno vkopani prizidek v severozahodnem delu šole (predvidoma okoli 140m²). K jedilnici se bo prizidala tudi kuhinja v bruto površini 239m² (kuhinja bo večja za 60m²). Obstoječa kuhinja se bo odstranila, uredil se bo tudi nov plinski priključek. Strmimo k čim bolj naravni osvetlitvi, ki jo bomo poskušali doseči z visokimi pasovnimi okni.”

V jedilnici se bo uredil tudi ustrezen prostor za umivanje rok, ter prostori za razdeljevanje hrane ter oddajo umazanih pladnjev. Izbran izvajalec je Gorenjska gradbena družba d.d., Jezerska cesta 20, 4000 Kranj, v vrednosti 1.337.848,05 € z DDV. Izvajalec bo začel z deli v juliju 2020. Objekt bo končan in prevzet v avgustu 2021.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Tagi