Pred predorom Podmilj po trku eno vozilo na bok, v Krajnem Brdu motorist priletel v žleb

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali danes dopoldan v dobri uri in pol posredovati na treh intervencijah. Nekaj po deseti uri so posredovali na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj, v smeri Celja, kjer sta trčila osebno in kombinirano vozilo predelano za vožnjo invalidov, malo pred 11. uro so posredovali v naselju Turnše pri Dobu, kjer so pogasili nenadzorovano kurišče, nekaj pred 11.30 uro pa so posredovali še v naselju Krajno Brdo v občini Lukovica, kjer je prišlo do padca motorista, in sicer naj bi priletel v žleb na strehi stanovanjske hiše.

Jernej Slapar, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 10.05 uri obveščeni, da sta na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri Celja, občina Lukovica, trčila osebno in kombinirano vozilo za prevoz invalidov, ki se je pot trku prevrnilo na bok. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanemu vozniku kombiniranega vozila do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki ga na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Ljubljana. Po besedah Slaparja so voznika kombiniranega vozila že pred njihovim prihodom iz vozila izvlekli mimovozeči vozniki. V nesreči je nastala večja materialna škoda na vozilih in avtocestni infrastrukturi.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s s prometno nesrečo pred predorom Podmilj povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih voznik, ki je vozil po voznem pasu avtoceste iz neznanega vzroka zapeljal najprej desno, nato pa levo na prehitevalni vozni pas, kjer je trčil v vozilo, ki je vozilo pravilno po tem pasu. Po trčenju ga je odbilo v levo kjer je trčil še v sredinsko kovinsko odbojno ograjo.  V prometni nesreči je bil voznik lažje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče, kjer bodo ugotavljali tudi tehnično brezhibnost vozila. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Ob 10.48 so poklicni gasilci po besedah Slaparja gasilci prejeli obvestilo, da ob cesti Turnše – Dob na manjši površini gorijo veje in drugi leseni odpadki, ogenj pa se je razširil tudi na bližnja drevesa. Požar so skupaj z gasilci PGD Dob hitro pogasili in preprečili, da bi se ogenj širil naprej.

Nekaj pred 11.30 uro pa so gasilci prejeli obvestilo, da je v naselju Krajno Brdo v občini Lukovica padel motorist in se poškodoval. Slapar nam je povedal, da naj bi motorist odklonil zdravniško pomoč, eden izmed krajanov pa ga je nato prepeljal domov. Tam naj bi se kmalu zatem začelo njegovo stanje slabšati, zaradi česar so poklicali reševalce NMP Domžale, ki so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC. Pred njihovim prihodom so ga pregledali pregledali poklicni gasilci CZR Domžale III. izmene, ki jo je vodil Matjaž Korošec. Po naših neuradnih informacijah je bila nesreča motorista v Krajnem Brdu izredno nenavadna, saj naj bi motorist priletel v žleb na strehi stanovanjske hiše.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je v naselju Krajno Brdo do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v hišo ob cesti. Pri tem se je lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. V postopku so policisti ugotovili da cross motorno kolo, ki ga je vozil ni registrirano. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi