Potujoča knjižnica znova na poti

Sporočamo veselo novico, da bo bibliobus ponovno odprl svoja vrata za izposojo in vračilo gradiva. Uporabnike bo obiskal 9. 10. in 11. junija po veljavnem urniku.

Knjižnica Domžale je prav gotovo eden osrednjih informativnih in kulturnih centrov Domžal. Je splošna več občinska knjižnica, ki opravlja javno službo na področju knjižnične dejavnosti občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin ter tako prispeva k izobraževanju in zadovoljevanju kulturnih potreb omenjenih območij. Bralno kulturo pa širi tudi v enaindvajset odročnih vasi občin Domžale in Lukovica, kjer znanja in pisane besede željne vaščane razveseljuje potujoča knjižnica – bibliobus.

Potujočo knjižnico – bibliobus Knjižnica Domžale deli s Knjižnico Franca Balantiča Kamnik, obiskuje pa odročnejše kraje v občinah Domžale, Lukovica in Kamnik. V potujoči knjižnici je naenkrat 3.000 knjig, serijskih publikacij in ostalega neknjižnega gradiva ter nekaj DVD-jev in zgoščenk. Gradivo, ki se nahaja v potujoči knjižnici je namenjeno vsem generacijah, članarina pa je brezplačna. Poleg klasičnega gradiva ponuja tudi pester izbor družabnih iger ter didaktičnih igrač, ki si jih uporabniki lahko izposodijo na dom. Potujoča knjižnica ponuja vasem dodatno ponudbo, bralci pa jo na postajališčih navadno že nestrpno pričakujejo.

Cilj projekta potujoče knjižnice je povečati uporabo knjižnice in omogočiti splošno dostopnost gradiva, informacij in storitev v knjižnični mreži knjižnice, tudi prebivalcem odročnejših krajev ter s sodobno opremljenim vozilom in ustrezno informacijsko tehnologijo dvigniti kvaliteto potujoče knjižnične ponudbe. S tem uveljavljajo načelo enakopravne dostopnosti do kulturnih dobrih tudi uporabnikom s podeželja. Urnik najdete na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca, Knjižnica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi