POTRES: Tresla so se tla po celotni Sloveniji, epicenter blizu Zagreba

Danes ob 06:24 zjutraj so se zatresla tla. Potres magnitude 5,1 naj bi imel epicenter 7 km severovzhodno od Zagreba (VIR: ARSO) čutili pa naj bi ga prebivalci Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Slovenije in Avstrije. Jutranji potres smo čutili tudi prebivalci Domžal in okolice, tresenje tal pa je marsikoga prebudilo.

Žarišče potresa je bilo 10 kilometrov pod zemeljskim površjem. Ob 7.02 pa se je čutil tudi popotresni sunek, katerega magnituda naj bi bila 5.0.

Po poročanju spletnega portala jutarnji.hr, so se tla v Zagrebu tresla 10 sekund. Prebivalci so zapustili hiše, poškodovane so stavbe, med drugim tudi vrh zagrebške katedrale, kjer se je odlomila konica enega izmed zvonikov. V delih mesta je za kratko zmanjkalo elektrike in vode. Sodeč po objavah na družbenih medijih je prišlo do večje gmotne škode predvsem pri starejših zgradbah. Strešniki, omet in odpadli deli zidov so uničili tudi več na ulicah parkiranih avtomobilov.

Jutranji potres smo močno čutili tudi v Domžalah, kar lahko preberete tudi v komentarjih naših bralcev pod obvestilom, ki smo ga takoj po potresnem sunku objavili na naši Facebook strani.

Foto: Zajem zaslona – https://earthquake.usgs.gov/

 

Komentarji uporabnikov
Tagi