Poletne razstave v Knjižnici Domžale

V Knjižnici Domžale si lahko ogledate fotografske mojstrovine dveh avtoric:  Helene Giacomelli, ki je v fotografski objektiv ujela nepopisno lepoto slovenskih gora in rastlin, ter Kristine Galun, ki vam bo razkrila skrivno življenje knjig.

Za bralce vseh starosti in okusov smo v poletnem času pripravili tudi zanimive namige za branje.

Vabljeni v našo družbo.

Helena Giacomelli: Svetle podobe spomina

fotografska razstava

“Gore so svet, v katerem ob vsakem obisku vidiš nekaj novega, drugačnega,
naj bo to cvetje, pot do vrha, razgled z njega.”

Helena Giacomelli hodi v hribe že od leta 1964 in že takrat je bil njen zvesti spremljevalec fotoaparat. Nekaj osnov fotografije je našla v priročnikih, druga učiteljica ji je bila narava, gore.

Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2020. Vabljeni!

Kristina Galun: Skrivno življenje knjig

fotografska razstava

»Brez spominov ni časa in ni prostora, brez spominov ni sveta. Svet je šele, odkar smo v njem mi s svojimi spomini.« Veronika Simoniti: Ivana pred morjem

Najlepše je jadrati na valovih besed. Besede, ki se skrivajo v knjigah, nam pogosto lahko spremenijo življenje ali pa vsaj pogled nanj. Dialogi v knjigah nas pripeljejo do novih idej ali do rešitve naših problemov. S knjigo je vse možno. Če si strasten bralec ali bralka, so knjige reden spremljevalec na poteh življenja.

Ko se knjige iz knjižnih polic podajo v svet, živijo povsem svoja, skrivnostna življenja. Če vas zanima, kakšna, vas vabimo v Knjižnico Domžale na ogled fotografske razstave z naslovom Skrivno življenje knjig, avtorice Kristine Galun. 

Razstava bo na ogled v dvorani Knjižnice Domžale do 31. avgusta 2020.

Od slikanic do knjig za zahtevnejše bralce

razstava knjig – namigi za branje

Izkoristite poletno-dopustniško-počitniško obdobje in ga preživite v dobri družbi zanimivih knjig. Knjižničarji in bibliotekarji smo za bralce vseh generacij in okusov pripravili zanimive bralne namige in poslastice.

Za dobro in zanimivo branje vam ponujamo pakete izbranih knjig – BRALNE POSLASTICE. V vsaki vrečki so skrite tri do štiri knjige po izboru knjižničarjev, za katere smo prepričani, da vam bodo popestrile dneve in večere. Kaj se skriva v vrečki, vam namignemo z nalepkami, na katerih lahko prepoznate temo leposlovnih ali strokovnih knjig. Za otroke smo navedli starost in okvirno temo vsebine.

Otroke vabimo, da si izposodijo bralne namige, ki jih že tradicionalno v tem času pripravimo na oddelku za otroke in mladino. Na razstavi z naslovom POČITNICE SO ČAS ZA … po sklopih pripravimo gradivo, ki si ga lahko izposodijo neposredno z razstave.

Tudi odraslim bralcem želimo v času poletnega oddiha ponuditi kakovostno literaturo v okviru projekta KNJIŽNIČARJI PRIPOROČAMO. Knjige so premišljeno izbrane, med uporabniki manj iskane in tudi sicer pogosto prezrte na knjižnih policah. Namenjene so bralcem, ki hočejo več.

Vabljeni v svet knjig … v svet neskončnih možnosti in vedno novih bralnih izzivov.

Knjižnica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi