Odprtje kamniškega mestnega kopališča Pod skalco in prodaja letnih kart

Odprtje mestnega kopališča Kamnik Pod skalco bo v petek, 12. junij 2020, ob 13.00. Prvi dan je kopanje za vse obiskovalce brezplačno, bazen pa bo odprt predvidoma od 12. junija do 31. avgusta 2020. Na TIC Kamnik že poteka prodaja bazenskih sezonskih kart za odrasle po znižani ceni in sicer do 12. junij 2020.

Karte so za letošnjo kopalno sezono v primerjavi z lansko malo dražje, tudi zaradi trenutnih razmer in navodil, ki se jih morajo držati vsa kopališča. Kljub malenkostni podražitvi pa še vedno ostajamo najcenejši ponudnik ogrevane vode na trgu v tem trenutku. Garderobe so ostale enake in z upoštevanjem navodil ter priporočil NIJZ se bo po uporabi izvajala dezinfekcija. Zaenkrat ne bodo v uporabi ležalniki. Število oseb v bazenu je trenutno omejeno na 80 (iz 378 kopalcev), število obiskovalcev pa je trenutno omejeno na 500 in bomo v primeru dodatnega sproščanja navodil pravočasno sporočili ustrezne spremembe.

Večjih investicijski del na mestnem kopališču to sezono ni bilo, opravljena pa so redna vzdrževalna dela. Čistila se je okolica bazena in školjka pred polnjenjem vode.

Na kopališču planiramo kar nekaj dogodkov, ki jih bodo organizirali kamniški klubi (dan vaterpolistov, plavalni miting ..) in pa kvadratlon, ki ga organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

ZTŠKK – ekipa športa priporoča, da sledite navodilom pristojnih institucij za higieno rok ter drugim priporočilom za bazene in kopališča, ki jih ves čas lahko spremljate na spletni strani NIJZ.

Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije lahko pridobite vsak dan med 8. in 20. uro na brezplačni telefonski številki 080 1404.

Avtor: Nina Irt / ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi