Obisk Domžalskih rogistov

Domžalski rogisti letos praznujejo že 32 letnico delovanja in v veliko veselje nam je bilo, da so nas tudi to leto obiskali v našem Vrtcu Urša, v enoti Mavrica.

»Skupaj se imamo lepo« je letošnje glasilo – vodilo ob Tednu otroka. Strokovni delavci se tudi letos trudimo, da bi otroci začutili lepoto skupnega sobivanja. Pripravili smo jim različne dejavnosti, kjer nas povezuje ta lepota in skupnost.

Danes so nas Domžalski Rogisti na svoj prikupen in šarmanten način spoznali z rogom, se dotaknili zgodovine roga, kako je le ta zgrajen in kako se nanj igra. Marsikdo bi se z veseljem zavrtel na njihove ubrane melodije; mimogrede smo izvedeli, da se na rog zaigra lahko prav vse, od preprostih skladb, pesmic do vesele in poskočne polke. A za vsak ton, zvok, se je treba potruditi in le z vajo postaneš tak mojster, ki je lahko del zasedbe Domžalskih rogistov. Nekateri se zato že upravičeno pohvalijo in predstavijo z zlato značko roga; pa tudi s skupno zgoščenko, ki je izšla ob njihovi tridesetletnici delovanja.

Najmlajše so zvoki umirili, malce večje pa so že zasrbele pete, zato nestrpno pričakujemo, da se naslednje leto zopet srečamo.

Šele torek je za nami, čaka pa nas še glasbeno popotovanje s klarinetom in violino, ob igri si bomo polepšali dan in se ob zaključku tedna še posladkali.

Za danes pa se s prijetnimi spomini in v ritmu, zvoku roga, počasi vračamo v domač objem, v toplo zavetje domačih – in zopet se bomo imeli lepo.

Prav vsakemu izmed Vas želimo, da v teh dneh izkoristi lepoto skupnosti. Če pa je ne najdete, pa nas obiščite, pri nas ni nikoli dolgčas.

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, vodje enote Mavrica, Vrtec Urša

Tagi