Novi most čez Kamniško Bistrico pri Šumberku je dokončan

Novi most za pešce in kolesarje čez Kamniško Bistrico pri Šumberku, katerega gradnja se je pričela v mesecu marcu, je že dokončan. Prehod čez novi most še ni možen, saj je dostop zaradi manjših zaključnih del zaprt. Svojemu namenu bo predvidoma začel služiti v prihodnjih dneh.

V sredini meseca marca je Občina Domžale pristopila k rekonstrukciji mostu za pešce in kolesarje čez Kamniško Bistrico pri Šumberku, saj je bil obstoječi most preozek in dotrajan. V času gradnje je bil pešcem in kolesarjem omogočen prehod, saj so obstoječi most za čas gradnje prestavili nekaj metrov naprej.

Novi most za pešce in kolesarje je zasnovan sodobno in z ustrezno širino. Most bo poleg pešcem in kolesarjem občasno namenjen tudi za intervencijska vozila z omejeno težo. Brv je zasnovana kot integralna prednapeta betonska konstrukcija, ki premošča reko v dveh razponih svetle dolžine 28,3 + 8,8 metra ter skupne širine 4,10 metra. Celotna dolžina brvi je približno 39,25 metrov. Dela bo izvajalo podjetje RGP d.o.o., v vrednosti 249.434,48 evrov brez DDV.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi