Nogometna zveza Slovenije predstavila načrte za zaključek sezone

Na včerajšnji korespondenčni seji je Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se do konca izpelje sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije in Pokalu Slovenije, če bodo razmere v državi to dopuščale. Obenem je izvršni odbor sprejel sklep, da se zaključi tekmovanje v 2. SNL in 1. SŽNL.

Po korespondenčni seji so na spletni strani NZS zapisali, da je izvršni odbor odločil, da se prvoligaško tekmovanje nadaljuje junija 2020, v letošnji sezoni pa se v spremenjeni obliki izpelje še Pokal Slovenije (ena tekma v polfinalu in ena finalna tekma) in kvalifikacije za 1. SNL v naslednji sezoni. »Zgornja odločitev je sicer veljavna le v primeru, da izvedbo tekmovanja dovolijo državni organi. Predlagana odločitev izvršnega odbora sledi tudi usmeritvam UEFA da se tekmovanja najvišjega ranga, če je le možno, zaključijo na igrišču,« so na NZS obrazložili odločitev. Preostale tekme Pokala Slovenije bi štirje polfinalisti igrali v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, brez prisotnosti gledalcev.

»Ob negotovih razmerah zaradi epidemije COVID-19 in glede na nasvete državnih organov da se, če bo možno, končajo samo tekmovanja v najvišjem rangu tekmovanja, pa je izvršni odbor odločil zaključiti tekmovanje v 2. SNL«, pa so na NZS povedali v zvezi s to odločitvijo. Ob prekinitvi se upoštevajo rezultati na dan prekinitve tekmovanja, kar pomeni, da v primeru uspešno končanega licenčnega postopka v Prvo ligo Telekom Slovenije za sezono 20/21 napreduje Koper, v dodatne kvalifikacije pa Gorica. Zmagovalca lige za sezono 2019/20 se zaradi neizvedbe zadnje tretjine tekmovanja ne razglasi.

Podobno kot v 2. SNL se zaključi tudi tekmovanje v 1. SŽNL, kjer se zaradi prekinitve prvakinj ne razglasi, odločitev o udeležencu UEFA Women’s Champions League v sezoni 20/21 pa bo v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja sprejel izvršni odbor NZS na eni od naslednjih sej.

Miha Ulčar; Foto: NZS

 

Komentarji uporabnikov
Tagi