Nočni ptiči letajo – ponoči! Imset predstavlja “Lajf”

Avtorji hitov ‘Jadrava’ in ‘Upornika z razlogom’, finalisti Eme 2020 ter eni najopaznejših predstavnikov novega domačega pop-rock vala predstavljajo skladbo in videospot ‘Lajf’, s katerima so še korak bližje drugemu albumu. 

Dvakrat Jaka, enkrat Dejan in enkrat Blaž, oziroma dva vokala, kitara, bas, boben in klaviature, so IMSET, band iz Domžal, ki je v zadnjem desetletju že nekajkrat opozoril nase (najbolj perspektivna mlada skupina leta, zmaga na Glasbenem festivalu Ljubljana in Glasu mladih, nekaj prvih mest na domačih radijskih letvicah), predlani pa pri založbi Nika izdal tudi debitantski album ‘Persona’ (‘Jadrava’, ‘Feniks’, ‘Sanjam’ z Alyo). S skladbo ‘Femme Fatale’ so nastopili na letošnji Emi, zadnje mesece pa radijski eter polni tudi pesem ‘Upornika z razlogom’.
Redno nastopajo na vodilnih domačih festivalih (tudi glavni oder Schengenfesta), občasno tudi v tujini, kot predskupina so že igrali tudi z zasedbami Dubioza kolektiv, Dire Straits Experience, Bijelo dugme (koncert ob njihovi 40-letnici), Prljavo kazalište, Parni valjak … Kot zanimivost omenimo še, da so z raperjem Zlatkom posneli skladbo ‘Daleč stran’, v videu singla ‘Na glas’ pa sta nastopila Domen Valič in Lea Mihevc.

O SKLADBI ‘LAJF’

… pot zapelje me v tisti kraj, kjer so pravi frendi z mano!

Fantje, ki že nekaj časa ustvarjajo nov album in ob tem pilijo svoj zvok, so nam povedali, da so bili prisilne pomladne počitnice preživeli ustvarjalno, plod tega dela pa je tudi nova pesem ‘Lajf’. “Lajf se skriva v majhnih stvareh in spominih, ki jih deliš s svojimi najbližjimi. Ko deliš občutke z drugimi, začutiš energijo, ki te pelje skozi sleherni izziv v življenju. Takrat le-to postane neprecenljivo,” izda navdih za besedilo frontman Jaka Peterka. “Ta pesem je pisana na kožo času, v kakršnem živimo in upamo da ‘preživimo’. V takih trenutkih ugotoviš, da je treba lajf jemat z veliko žlico, užiti vsak dober pa tudi kakšen slab trenutek in ko potegneš črto, so pravi frendi tisto kar zares šteje.”

Pesem ‘Lajf’ sledi rdeči zvočni niti, ki jo je nakazal že januarski singel ‘Upornika z razlogom’. Prinaša moderen, radiem prijazen, naelektren rockovski zvok, ki ga pilijo, ki ga pilijo s producentom Matejem Pečaverjem (The Cosmosonic Studios), s katerim Imset ponosno sodelujejo že nekaj let, spogleduje pa se tudi s housom, RnB-jem in EDM-om.

O VIDEU ‘LAJF’

Nočni ptiči letajo – ponoči!

Spremljevalni video so Imset konec maja pod taktirko režiserja Matica Gabriela posneli na različnih lokacijah ob slovenski obali in v njenem zaledju. Rezultat je poletni filmček o štirih prijateljih, v katerem ne manjka ne bark, ne longboardov ne tatujev, vizualno pa se v spomin najbolj vtisne zaključni prizor njihovega nočnega koncerta na obalnem klifu.

“Video smo želeli posneti v enem dnevu. V Koper smo prišli ob 20. uri, šli spat ob 2. uri, vstali dve uri kasneje, da smo lovili sončni vzhod … Vse super fino in fajn, a ko nam je pred snemanjem zadnje večerne scene zalilo prizorišče, smo mi po vsem tistem delu dan zmagoslavno zalili v enem od koprskih študentskih domov. In najbrž ni treba razlagati kako spet nismo šli spat do petih zjutraj … Ker pri koprskih študentkah pač ne greš spat. Ne moreš. Ne pustijo te. In rade volje nismo šli … (smeh),” nam še zaupa Jaka Peterka.

Skupino Imset lahko spremljate na Instagramu in Facebooku.

Miha Ulčar; Foto: arhiv skupine Imset; Video: skupina Imset

Tagi