Ne nasedajte ženski, ki po hišah v imenu zdravstvene ambulante zbira zdravila

Na našem portalu smo že večkrat poročali, da je na kakšna vrata stanovanjske hiše ali stanovanja potrkala neznana oseba, ki je pod različnimi pretvezami zbirala različne predmete oziroma sredstva ali pa ponujala različne usluge. Seveda je bil to samo slepilni manever, s katerim so neznani storilci zamotili oškodovance ter izvršili tatvino vrednejših predmetov ali denarja. Prav tako je bilo v preteklosti že več primerov, ko so neznane osebe v imenu kakšne humanitarne organizacije zbirali finančna sredstva, ki so šla nato v žep zbiratelja in ne v humanitarno organizacijo.

Na dokaj nenavadno zaprosilo s strani neznane ženske je danes popoldan dobila občanka stanovanjske hiše na Levstikovi ulici v Domžalah. Po besedah občanke je na njenih vratih pozvonila ženska srednjih let, ki je imela ob sebi dva psa. Ženska je občanki povedala, da za Pro bono ambulanto Bežigrad zbira zdravila, med drugim lahko tudi takšna, ki jim je potekel rok uporabe. Ko je občanka žensko prosila, če se lahko izkaže s kakšnim dokumentom, ji je ta odgovorila, da dokumenta nima, saj je prostovoljka.

Občanka je v nadaljevanju poklicala v Pro bono ambulanto, kjer so ji povedali, da takšnega načina zbiranja zdravil tam ne izvajajo. Se pravi, da gre za goljufijo s strani neznane ženske. Zaradi tega naj bodo občani pozorni in naj ne dajejo iz rok zdravil. Sploh takšnih, ki bi se lahko zlorabljala v nezdravstvene namene.

Miha Ulčar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi