Nastop za Krajevno skupnost Jarše-Rodica

Folklorna skupina Folklornega društva Groblje Domžale in Ženski pevski zbor Moj spev sta v Kulturnem domu Groblje priredila nastop za Krajevno skupnost Jarše – Rodica kot zahvalo za prostore, ki jim jih krajevna skupnost odstopa za vaje in nastope. Srečanje je potekalo po veljavnem odloku NIJZ-a, saj so po celi dvorani Kulturnega doma v Grobljah postavili samo trideset stolov.

Krajši koncert se je odvijal v soboto, 22. avgusta 2020, in sicer pod pokroviteljstvom Občine Domžale, JSKD OI Domžale, Krke iz Novega mesta ter BKS Bank. V uvodu prireditve je vse zbrane pozdravil dr. Franc Hribovšek iz  Folklornega društva Groblje Domžale ter na oder povabil Antona Košenino, predsednika Kulturnega društva Groblje, ki je na kratko orisal delovanje kulturnega društva, v okviru katerega delujeta ženski pevski zbor in dramska skupina, nekdaj pa je pod njihovim okriljem delovala tudi folklorna skupina, ki zadnja leta deluje samostojno.

Prve so se na odru predstavile članice Ženskega pevskega zbora Moj spev, pod vodstvom zborovodkinje Nataše Banko ter klaviaturistom Petrom Pogačarjem, predsednica zbora Nina Centa pa je na kratko predstavila zbor ter napovedala pesmi, ki so jih zapeli. Po nastopu zbora pa so se v veselih taktih zavrteli članice in člani Folklorne skupine Folklornega društva Groblje Domžale, vodi jih umetniška vodja Nevenka Unk Hribovšek, ki je na kratko tudi predstavila folklorno skupino ter njihovo delovanje in plese.

Lepa gesta kulturnikov s pevsko plesnim programom, ki je navdušila peščico zbranih. Dr. Hribovšek je dejal, da ne dvomi, da bi, če ne bi bilo priporočil NIJZ-a in korona krize, dvorana bila zopet polna. Ob koncu se je dr. Hribovšek vodjem nastopajočih ter predsedniku Kulturnega društva Groblje zahvalil s šopkom.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi