Prihaja Vidov sejem

V nedeljo,16. junija vas vabimo, da se nam pridružite na Vidovem sejmu. Ob 9. uri bo v cerkvi sv. Vida v Šentvidu sveta maša, sledi blagoslov piva, golažijada in tekmovanje v metanju škornja. Na trgu vas bodo tudi letos pričakale stojnice z domačo ponudbo.

Spomnimo, tudi lani so članice in člani Turističnega društva Sveti Vid pripravili Vidove dneve, na katerih so se znanci in prijatelji srečevali, poklepetali, okusili tradicionalne, domače dobrote ter skupaj ohranjali tradicionalna znanja, za katera je več kot prav, da se prenašajo iz roda v rod.

Prikazali so svoje izjemne sposobnosti pri organizaciji tako velikega dogodka, kot je sejem. Obiskovalce je pričakala bogata sejemska ponudba s poudarkom na slovenskih izdelkih, poleg tega pa so uživali v raznolikem spremljevalnem programu in pestri gostinski ponudbi. Za najmlajše je bila organizirana Vidkova dežela, kjer so se lahko zabavali. Po deseti sveti maši je na sejmišču zaigrala Godba Lukovica in naznanila prihod lepo okrašene konjske vprege z vozom, ki ga je pripravil Štefan Kveder. Na vozu so bili naloženi sodi piva iz Pivovarne Rokovnjač iz Lukovice, ki je v lasti Ceneta Pirnata. Seveda ni manjkala niti miss piva Maša Anžič, ki je ponosno razkazovala svojo lento.

Turistično društvo Sveti Vid je bilo ustanovljeno 15. februarja 2011 v prostorih KS Prevoje. Njihova osnovna ideja je bila združevanje naravnih lepot naše okolice, bogate kulturne dediščine, znanj in izkušenj, ter prijetno druženje na dogodkih in skupnih projektih. To vizijo so uspešno uresničili s tradicionalnimi Vidovimi dnevi, v okviru katerih se odvija tudi Vidov sejem.

Tudi letos bo sledilo pestro dogajanje s pričetkom ob 9. uri v cerkvi sv. Vida v Šentvidu, kjer bo potekala sveta maša. Sledil bo blagoslov in degustacija piva, že navsezgodaj pa bo dišalo tudi po golažu, ki ga boste lahko tudi poskusili. Ponovno se obeta že tradicionalno tekmovanje v metanju škornja, na katerega se lahko prijavite na stojnici TD SV. VID na dan dogodka. Na trgu vas bodo tudi letos pričakale stojnice s pestro domačo ponudbo.
Lepo vabljeni na Vidov sejem. Se vidimo!

Nina Orehek, foto: Miro Pivar

 

Tagi