Nanine karikature: Daniel Craig

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriškega igralca in filmskega producenta Harrison Forda, danes pa je na vrsti angleški igralec Daniel Craig, ki je najbolj prepoznaven po svoji vlogi britanskega skrivnega agenta Jamesa Bonda, ki jo igra že vse od leta 2006.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Daniel Craig

Daniel Craig se je šolal na dramski in glasbeni šoli Guildhall. V času šolanja je delal tudi za britansko narodno mladinsko gledališče v Londonu, kjer je začel s svojo igralsko kariero. Med njegova prva dela sodijo filmi The Power of One, Elizabeta in A Kid in King Arthur’s Court ter televizijski seriji Sharpe’s Eagle in Zorro. S filmi Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon, The Trench in Some Voices je pritegnil pozornost kritikov iz filmske industrije in tako dobil vloge tudi v pomembnejših filmih, kot so Lara Croft: Tomb Raider, Layer Cake, Pot v pogubo in München.

Svetovno znan je Daniel Craig postal potem, ko so ga izbrali za šestega igralca, ki bo upodobil Jamesa Bonda; nadomestil je Piercea Brosnana. Čeprav je bila javnost na začetku nekoliko skeptična glede tega, ali je prava izbira za vlogo, je njegov prvi film, Casino Royale, požel veliko uspeha in mu prislužil njegovo prvo nominacijo za nagrado BAFTA Award, in sicer v kategoriji za »najboljšega igralca v glavni vlogi«. Marca letos je v oddaji Saturday Night Live na televiziji NBC znova zatrdil, da se poslavlja od vloge Jamesa Bonda. Ni čas za smrt (No Time To Die) je njegov peti Bondov film in bo hkrati tudi zadnji.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi