Na prvi šolski dan v Klubu borilnih veščin pričeli s treningi

Na prvi šolski dan je svoja vrata odprl tudi Klub borilnih veščin Domžale, kjer so pričeli z rednimi treningi po programu samoobrambe, rekreacije boksa, rekreacije kickboxinga, tekmovalnega športnega boksa in tekmovalnega športnega kickboxinga od 5 let starosti dalje.

Na treningih Kluba Borilnih veščin Domžale so člani na vadbah razdeljeni v 4 skupinice. Prva je od starosti 5 do 9 let, druga 9 do 14 let, tretja 14 do 18 let in četrta nad 18 let, katero obiskuje čedalje več veteranov in veterank, kjer poskrbijo za svoje fizično pripravljenost in boljše počutje. Na treningih pridobijo psihofizično znanje, izboljšajo oziroma pridobijo motorične znanja, agilnost, gibčnost, moč. Veliko je poudarka tudi na kardio vajah.

Za vpis v klub se ne potrebuje predznanja tega športa. Ker gre za najtežji šport na svetu, na treningih potrebujete vodstvo strokovnjaka s tega področja. V Klubu borilnih veščin Domžale je to Marjan Bolhar, ki ima trenerske diplome in licence za boks in kickboxing. V kickboxingu je tudi največji mojster v Sloveniji. Pri delu mu pomaga ekipa vaditeljev, ki je strokovno podkovana in vešča tega športa.

Šampion v kicboxingu Marjan Bolhar v klubu skupaj z ekipo pomočnikov skrbi za strokovno vodenje treningov.

Klub borilnih veščin Domžale je član Boksarske zveze Slovenije in Kickboxing zveze Slovenije. Obe zvezi pa sta tudi članici Olimpijskega komiteja Slovenije.

Ker se držijo reda, treningi potekajo z ustrezno varnostno distanco in upoštevanjem priporočil NIJZ.

Več informacij o treningih in urniku si lahko ogledate na spletni strani kluba. Spremljate pa jih lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

Miha Ulčar; Foto: Klub borilnih veščin Domžale

Tagi