Kronika PP Domžale: Tatvine, vinjeni vozniki, delovna nesreča …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 7. 2020 do 12. 7. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več različnih tatvin in vlom v garažo, od koder so bila odtujena tri kolesa. Obravnavali so delovno nesrečo v podjetju ter prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami, v enem primeru je eden izmed udeleženih voznikov vozil vinjen. Policisti so imeli v postopku tudi več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, v enem primeru tudi pod vplivom drog. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6.7. 2020 – ZATAJITEV DENARJA NA BANČNEM AVTOMATU
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka na bančnem avtomatu dvignila denar, katerega pa je po dvigu pozabila v reži bankomata in odšla s kraja. Ko se je oškodovanka nato vrnila nazaj do bankomata, v reži bankomata njenega denarja ni bilo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodovanko oškodoval za 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 7. 2020 – TATVINA PARFUMOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine dne 3.7.2020 v skupni vrednosti 798,93 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

6. 7. 2020 – TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku izvršil tatvino kolesa s pomožnim motorjem znamke Tomos, tipa Youngstr, ser. Št. ZZ1A24DAC00520891. Materialna škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.7.2020 – DELOVNA NEZGODA
V enem izmed podjetij se je zgodila delovna nesreča pri raztovarjanju tovora z viličarjem. Reševalci so na kraju poškodovanemu nudili prvo pomoč, nadalje pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC.

8.7.2020 – TATVINA NOSILCA KOLES
Storilec je s parkiranega vozila odstranil nosilec koles znamke Thule, ter ga odtujil. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti bodo o navedenem obvestili državnega tožilca.

9.7.2020 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9.7.2020 – TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI
Policisti so sprejeli prijavo o tatvini denarnice z vsebino, ki se je zgodila v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je storilec po izvršitvi tatvine denarnice pregledal notranjost, kjer je našel bančno kartico ter in PIN kodo s pomočjo katere je opravil dvig gotovine na bankomatu.

10.7.2020 – VLOM V GARAŽO IN TATVINA TREH KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino treh koles. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.7.2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik kombija in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika kombija. Voznica osebnega vozila je na kraju tožila za bolečinami, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 1200 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

10.7.2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje enega voznika. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je eden izmed voznikov vozil vozilo pod vplivom alkohola. Ker sta oba voznika na kraju tožila za bolečinami, sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 5500 EUR. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

10.7.2020 – VOŽNJA Z NEREGISTRIRANIM MOPEDOM BREZ ČELADE IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika, ki je vozil neregistriran moped brez čelade. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil moped pod vplivom alkohola. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.7.2020 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11.7.2020 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PREPOVEDANIH DROG TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Tagi