Kronika PP Domžale: Sprožil alarm in pobegnil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 7. 2020 do 2. 8. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali prometno nesrečo, vlom v hišo, zaseg traktorja ter več tatvin. Med njimi je bila tatvina predmetov iz garaže. Storilec je ponoči iz odprte garaže odtujil več koles, mobilni telefon ter motorno kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 3200 €. Policisti so opravili tudi zaseg traktorja. In sicer ugotovljeno je bilo, da traktor vozi mladoletni voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 7. 2020 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  odklenjen osebni avtomobil znamke Renault Thalia,  svetlo zelene barve, v katerem je lastnica pustila ključe za zagon vozila.  Z  opisanim  dejanjem je lastnica vozila oškodovana za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil okoli 220 litrov diesel pogonskega goriva in s tem dejanjem  oškodoval  pravno  osebo za okoli 220 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila  v  prometni  nesreči  udeležena  voznik osebnega avtomobila in voznik motornega  kolesa.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi  izsiljevanja prednosti  voznika  osebnega  avtomobila.  Voznik motornega kolesa je bil z reševalnim  vozilom  odpeljan v KC LJ in je zadobil lažje telesne poškodbe. Na  vozilih  je  nastala  skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

31. 7. 2020 – TATVINA KOLES, MOBILNEGA TELEFONA IN MOPEDA
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  preko noči iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil kolo Crater Lane,   št.   okvirja   HS478210,   črno   zelene   barve,   kolo   Scott, sivo-srebrne-fluorescenčno  oranžne  barve, kolo Scott, svetlo modre rumene bele  barve,  mobilni  telefon Samsung Galaxy a 50, kolo z motorjem, Yamaha BWS  Next  Generation,  letnik  1996,  zelene  barve, reg. št. LJ L1-485. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 3.200 eur.

31. 7. 2020 – ZASEG TRAKTORJA
Policisti  so imeli v postopku mladoletnega voznika traktorja, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil traktor  vozniku  zasežen  in  z  avtovleko  odpeljano v hrambo. Mladoletni voznik  bo  moral zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja obiskati sodnika za prekrške.

1. 8. 2020 – TATVINA DENARJA IZ VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  pregledal  odklenjeno   parkirano vozilo v katerem je našel okoli 150 eur. Denar je vzel, ter s tem oškodoval lastnika vozila.

1. 8. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko noči iz vrtne lope ob stanovanjski hiši odtujil kolo Author, Solution  ASL,  št. okvirja H19C07680. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 480 eur.

2. 8. 2020 – VLOM V HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o  sproženem  alarmu  na stanovanjski hiši. Ugotovljeno  je bilo , da je storilec na silo odprl pritlično okno ter tako vstopil  v objekt. V notranjosti je nasilno odprl ena izmed notranjih vrat, nakar se je sprožil alarm, zaradi česar je storilec odstopil od dejanja. Z nasilnim vstopom je napravil za okoli 200 eur materialne škode.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi