Kronika PP Domžale: Nasilje v družini, prepovedane droge, tatvina delovnega stroja …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 7. 2020 do 19. 7. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvino delovnega stroja v vrednosti 45.000 evrov, prometni nesreči, požara tovornega vozila in zabojnikov ter več kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog. Policisti so obravnavali tudi dva primera nasilja v družini. V enem primeru je bilo ugotovljeno, da je nasilnež nad svojima staršema dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje, v drugem primeru pa je že dlje časa psihično in fizično nasilje nad svojo partnerko izvajal njen partner. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 7. 2020 – TATVINA DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s travnika na neugotovljen način odtujil tam parkiran delovni stroj Takeuchi, TB 260, z nameščenim priključkom pick hammer. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 45.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

13. 7. 2020 – POŽAR NA TOVORNEM VOZILU NA AVTOCESTI
Policisti so bili obveščeni, da na avtocesti gori tovorno vozilo. Na kraju so posredovali tudi gasilci, kateri so požar na tovornem vozilu pogasili. Policisti so na kraju ugotovili, da je med vožnjo pričelo goreti pod kabino tovornega vozila tujih reg. številk. Zaradi opisanega je voznik zaustavil tovorno vozilo, ogenj pa je nato zajel celotno kabino  tovornega vozilo. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda za okoli 24.000 EUR. Policisti bodo o opisanem obvestili državno tožilstvo.

14. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika s strani voznika osebnega avtomobila. Voznica – udeleženka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UB KC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 1.200 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

14. 7. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da družinski član nad staršem že dlje časa izvaja fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani pa je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

15. 7. 2020 – POŽAR NA ZABOJNIKU
Policisti so bili obveščeni o požaru na zabojniku za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zakuril odpadno plastiko v zabojniku za smeti. Ogenj se je nato razširil še na dva sosednja zabojnika za smeti. Požar na zabojnikih so pogasili gasilci. V opisanem je nastala materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil in bodo na pristojno sodišče poslali kazensko ovadbo.

15. 7. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

16. 7. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je mož nad svojo ženo že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

16. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da voznik osebnega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu, zaradi česar je trčil v vozilo voznice. Na udeleženih vozilih je nastala materialna škoda v višini cca. 2.000 EUR. Policisti bodo vozniku naknadno izdali plačilni nalog. Nadalje so policisti v postopku z voznico – udeleženko v prometni nesreči ugotovili, da je le ta svoj osebni avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega ji je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

17. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti so o postopku z mladoletno osebo obvestili zakonitega zastopnika mladoletnega in bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

19. 7. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je obstajal sum, da le tega vozil pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje višji policijski inšpektor II

 

Tagi