Koronavirus: Dodatne aktivnosti Občine Domžale

Na Občini Domžale s koordinacijsko skupino Občinskega štaba Civilne zaščite nadaljujejo z vsemi aktivnostmi glede koronavirusa. Pregled dosedanjih ukrepov in aktivnosti v zvezi z novim koranovirusom COVID-19, smo na našem portalu objavili danes zjutraj. So nas pa iz Občinskega štaba CZ Občine Domžale seznanili z njihovimi dodatnimi aktivnostmi, ki so jih pričeli izvajati. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

Marko Žagar, poveljnik CZ Občine Domžale, je zaradi podanih nejasnih medijskih objav državnih institucij glede zagotavljanja zaščitne opreme ponovno poslal urgentno zahtevo na pristojno ministrstvo, da jim čim prej posredujejo odgovore na vprašanja:

  • kdaj bo zagotovljeno zadostno število nujno potrebne zaščitne opreme za zaščitno-reševalne enote in službe sistema zaščite in reševanja, javne zavode, javna podjetja in druge organizacije ter sestave v občini, ki so vključeni v boj proti širjenju virusa;
  • civilna zaščita na priporočilo pristojnega ministrstva zgolj zbira podatke o potrebah zaščitne opreme v gospodarstvu (trgovine, lekarne, ostala podjetja, ipd.), pri čemer ostajajo dileme do kdaj se podatki zbirajo; kdo bo zagotovil potrebno opremo ter kdo jo bo razdelil gospodarskim subjektom oziroma njihovim poverjenikom civilne zaščite.

Javno komunalno podjetje Prodnik je v skladu z navodili NIJZ in Ministrstva za okolje in prostor objavilo, kako ravnati z odpadki oseb, okuženih s koronavirusom. Več informacij na naslovu www.prodnik.si, na povezavi tukaj -navodila in na naši podstrani EVO.

Civilna zaščita Občine Domžale je preko Območne enote Rdečega križa Domžale pripravila standardne prehranske pakete, ki jih bodo delili po potrebi najbolj ogroženim starejšim občanom.

V občini Domžale ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bodo iz Občinskega štaba CZ Občine Domžale podali predvidoma vsak dan.

Občane in občanke še naprej naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Prav tako jih naprošajo, da ne prihajajo v Zdravstveni dom, če res ni nujno.

  • OO Rdeči križ Domžale – 031/699-224 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.
  • ZD Domžale– 041/410-238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči

Miha Ulčar; Foto: Občinski štab CZ Občine Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi