Kmalu z avtom v kino – vrata odpira avto KINO Domžale

Pred kratkim smo na našem portalu pisali o načrtih Mestnega kina Domžale, da bi v Domžalah zaživel drive in kino, kar bi bilo v tem času, ko je zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem novega koronavirusa družabno življenje popolnoma zastalo, več kot dobrodošla popestritev. Projekt, ki nosi ime avto KINO Domžale, je pred dnevi dobil zeleno luč, svoja vrata pa bo odprl v četrtek, 28. maja 2020, ob 21. uri, na parkirišču bivše Metalke. 

Poznate drive in kino? Gre za znan in preprost koncept, ki v svojem bistvu sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, ter obuja retro izkušnjo ogleda filmskih uspešnic iz udobja lastnega avtomobila. Projekt je sčasoma osvojil Evropo, v preteklosti pa so ga izvajali že tudi v Sloveniji. Projekt drive in kino je namreč popolnoma izvedljiv, saj ne predstavlja večje nevarnosti v smislu širjenja novega koronavirusa. V Mestnem kinu Domžale so projekt, ki nosi naslov avto KINO Domžale, že pripravili, ta pa je izvedljiv tako s tehničnega kot s prostorskega vidika. Domžalski drive in kino bo potekal na parkirišču bivše Metalke v Domžalah.

Kot smo zapisali v uvodu, se boste z avtom v kino lahko prvič zapeljali v četrtek, 28. maja 2020, ob 21. uri. V nadaljevanju vam predstavljamo podrobna navodila in način delovanja domžalskega drive in kina.

KAM SE PRIPELJEMO?

Avto kino Domžale se nahaja na parkirišču poleg bivše Metalke v Domžalah, tik ob stavbi Mestnega kina Domžale na Ljubljanski 61 v Domžalah.

Dovoz na prizorišče avto kina je urejen s Cankarjeve ulice, po projekciji pa se boste lahko odpeljali naravnost na Ljubljansko ulico.

Ko boste z avtom prispeli na prizorišče, prosimo, upoštevajte navodila naše kino ekipe, ki bo vaš avto usmerila na pravo parkirno mesto pred filmskim platnom. Rezervacija prostora na parkirišču žal ni mogoča, bomo pa za vaš avto ob prihodu našli najboljše možno mesto za čim boljšo filmsko izkušnjo.

Med projekcijami morajo biti motorji vozil ugasnjeni, prav tako vas prosimo, da na vozilu ugasnete vse luči.

KDAJ SO PROJEKCIJE?

Projekcije se pričnejo ob 21.00, vstop na parkirišče pa je mogoč od 20.15 naprej. Prosimo, da si za prihod vzamete več časa kot za običajno kino projekcijo v dvorani, saj moramo vaš avto najprej pospremiti na pravo parkirno mesto, na vašem avto radiu pa morate najti še pravo radijsko frekvenco (107,6 MHz FM), preko katere boste lahko film tudi slišali.

V primeru napovedanega ZELO slabega vremena (hujši dež, neurje) bomo o odpovedi projekcij obveščali na www.kd-domzale.si ter na naši Facebook strani.

KAKO DO VSTOPNIC?

Vstopnice so naprodaj le preko interneta na www.kd-domzale.si ali na www.mojekarte.si. Vstopnica stane 15 eur in velja za eno vozilo z gledalci/gledalkami. Vstopnice lahko natisnete ali pa jih lahko pokažete na telefonu, na katerem je nastavljena dovolj močna osvetlitev zaslona.

V primeru vnaprejšnje odpovedi projekcije (ob napovedi hujšega dežja ali neurja) boste lahko zahtevali povrnjeno kupnino pri službi za pomoč uporabnikom na www.mojekarte.si. Kupnine za neizrabljene vstopnice za že izvedeno projekcijo ne vračamo.

KAKO BOSTE ZAGOTOVILI VARNE PROJEKCIJE?

Avto kino oz. drive-in kino je trenutno najvarnejša oblika gledanja filmov, saj so vsi gledalci na varnem v svojih avtomobilih.

Kino ekipa se bo pri izvajanju svojega dela držala vseh varnostnih navodil NIJZ.

Vse obiskovalce naprošamo, da ne izstopajo iz avtomobilov, razen v nujnih primerih oz. v primeru obiska toalete. V avto kinu so dovoljeni le avtomobili, obisk z motornimi kolesi ni mogoč.

IMAM VISOKO TERENSKO VOZILO OZ. KOMBI – ALI LAHKO PRIDEM NA PROJEKCIJO?

Zaradi zagotavljanja dobre vidljivosti filmskega platna so dovoljena le vozila višine do 2 metra.

KAKO JE UREJEN ZVOK?

Zvok iz filma bomo predvajali preko radijske frekvence 107,6 MHz FM, ki jo nastavite na svojem avtomobilskem radijskem sprejemniku. Če se vaš avtoradio samodejno ugaša, priporočamo, da občasno spremenite jakost zvoka in s tem radio opozorite, da še vedno poslušate. Če imate težave z nastavitvijo radijskega sprejemnika, se obrnite na kino ekipo.

GREMO LAHKO NA STRANIŠČE?

Seveda! Stranišče se nahaja v stavbi Mestnega kina Domžale, tik ob parkirišču. Pri vstopu v stavbo vas prosimo, da si razkužite roke ter čez usta in nos nadanete masko (oz. ruto ali šal).

KAJ NAREDIM, ČE AVTO PO KONCU PROJEKCIJE NOČE »VŽGATI«?

Na to opozorite našo kino ekipo in pomagali vam ga bomo spet spraviti v pogon. Da pa bi preprečili izpraznjene avtomobilske baterije oz. »akumulatorja«, priporočamo, da med projekcijo uporabljate le radijski sprejemnik.

SPORED

Četrtek, 28. 5. 2020, ob 21:00

Petek, 29. 5. 2020, ob 21:00

Sobota, 30. 5. 2020, ob 21:00

Četrtek, 4. 6. 2020, ob 21:00

Petek, 5. 6. 2020, ob 21:00

Sobota, 6. 6. 3030, ob 21:00

Miha Ulčar; Navodila: Mestni kino Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi